29 / 03 / 2024

Şanlıurfa'da turizm sektörü canlandı!

Şanlıurfa'da turizm sektörü canlandı!

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, son dönemde özellikle terör olayları nedeniyle bölgedeki turist sayısında ciddi düşüş yaşandığını ve konaklama yerlerinin boş kaldığını söyledi.



Terör olayları nedeniyle yaz mevsiminin durgun geçtiği Şanlıurfa'da, son 1 haftada turizmde hareketlilik yaşandı.Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, son dönemde özellikle terör olayları nedeniyle bölgedeki turist sayısında ciddi düşüş yaşandığını ve konaklama yerlerinin boş kaldığını söyledi.


Milletvekili genel seçiminden sonra insanların bakış açısında değişim yaşandığını, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da son günlerde rezervasyon hareketliliğinin yaşandığını anlatan Türkmen, şöyle konuştu:"Seçim sonuçları kısmen de olsa insanların bakış açılarını ve iptal ettikleri rezervasyonlarını yeniden gözden geçirmesine katkı sundu. Şu an çok aşırı bir geliş söz konusu değil ama önümüzdeki baharı kurtarma adına umut var. Huzur ve barışı sağladıktan sonra rezervasyonların bahara kaydırılması bahara ilişkin beklentimizi artırdı. İstediğimiz doluluk oranını elde edersek önümüzdeki dönemlerin daha güzel geçeceğine inanıyoruz."


- "İstikrarın yansımalarını görüyoruz"

Şanlıurfa Turizm Platformu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı da yaz aylarında yaşanan terör olaylarının bölgedeki güvenlik kaygısını artırdığını söyledi.


Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en güvenli şehirlerinden biri olduğunu ve mutlaka görülmesi gereken merkezlerin başında geldiğini vurgulayan Yazmacı, seçimlerin ardından kentte hareketlilik yaşanmaya başladığını ifade etti.


Seçim sonuçlarının turizme olumlu yansıdığını kaydeden Yazmacı, şunları kaydetti:"İnsanların güveni kazanıldı. İstikrar da olunca bunun yansımasını bir turizm işletmecisi olarak son bir haftada görüyorum. Önceki haftalarda çok fazla yabancı araç yoktu şehirde. Biz sıra gecesi programları düzenliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda çok az talep varken bu hafta sonu oldukça yoğun bir taleple karşılaştık. Kahvaltı sofralarımızda bile yabancı konukları ağırlıyoruz. Geçen haftaya göre turist sayısında yüzde 25-30 artış var." 


Radikal


Geri Dön