28 / 03 / 2024

Şanlıurfa'da konut satışlarında durgunluk!

Şanlıurfa'da konut satışlarında durgunluk!

Şanlıurfa'da emlak sektörü, son zamanların en kötü günlerini geçiriyor.Kentte konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları ise, günden güne artıyor.



Şanlıurfa'da son iki yılda konut satışlarında büyük bir durgunluk yaşanıyor. Konut sektöründeki düşüşün olumsuz etkilediği emlakçılar ve müteahhitler, tekrar eski cazip hale gelmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyor. 

Urfanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre Karaköprü’de daha önce 300 bin lira olan bir daire 200 bin liraya bile alıcı bulamaz hale geldi. Kentte bir ara altın çağını yaşayan emlak piyasasına son aylarda durgunluk yaşanıyor. 

Karaköprü’de fiyatların yüzde 10 ile 30 arası düştüğünü ifade eden sektörün önde gelen isimleri, düşen fiyatlara rağmen satışlarda durgunluk yaşandığını belirtti. Karaköprü’de 200 bin liralık dairede 20 ile 30 bin arası düşüş yaşandığı söylenirken 400 bin liralık dairelerin 300 bin liraya kadar düştüğü bildirildi. Kentte konut satışlarında düşüş yaşanırken, kira fiyatları ise, günden güne artıyor.


Geri Dön