20 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Şanlıurfa yaşayan Suriyeliler, İdlibli aileler için briket ev yapımı için yardımda bulundu. 



Şanlıurfa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin İdlib kenti kırsalındaki kamplarda zor şartlarda yaşayan sivillere briket ev yapılması için yürütülen yardım kampanyasına şehirde yaşayan Suriyeliler yardımda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila,  Suriye'de iç savaşın çıktığı tarihten bu güne her türlü insani yardım faaliyetini yaptıklarını belirtti.

Şanlıurfa da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Suriye'de briket evler inşa ettiklerini söyleyen Atila, "Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli misafir kardeşlerimiz tarafından oluşturulan 'Biz Sizinleyiz' oluşumu, hayırsever Suriyelilerden toplanan paralar ve münferit olarak Suriyeli kardeşlerimizin bize getirdiği yaklaşık 60 bin lira ile 20 briket ev yapımına destek oldu. Bu anlamlı desteklerinden dolayı Suriyeli kardeşlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Suriyeli İbrahim İbrahim de toplanan parayı Suriye'de ev inşa edilmesi için İHH yetkilerine teslim ettiklerini söyleyerek katkıda bulunan Suriyeli kardeşlerine ve İHH yetkililerine teşekkür etti.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e konut seferberliği!

Şanlıurfalı hayırseverlerin katkısıyla İdlib'de 90 ev yapılacak!


 


Geri Dön