26 / 04 / 2024

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde imar uygulamaları meclise konu oldu!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde imar uygulamaları meclise konu oldu!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde imar uygulaması ve satışı yapılan kamuya ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal 10 soruya yanıt aradı..



 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde imar uygulaması ve satışı yapılan kamuya ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Tanal'ın soruları


1. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Belediye adına kayıtlı kaç metrekare tarım arazisi ve tarla vasıflı taşınmaz vardır? Bu arazilerin 2002 yılından önerge tarihine kadar kaç metrekaresinin imar uygulaması yapılmıştır?


2. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Maliye Hazinesi adına kayıtlı kaç metrekare tarım arazisi ve tarla vasıflı taşınmaz vardır? Bu arazilerin 2002 yılında önerge tarihine kadar kaç metrekaresinin imar uygulaması yapılmıştır?


3. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde imar uygulaması tamamlanmış taşınmazların satışları hangi yolla yapılmıştır?


4.Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde satışa sunulmuş taşınmazlar için ihale açılmadığı bilgisi doğru mudur? Doğrıu ise gerekçesi nedir? İhale yapıldı ise şartları nedir? İhale edilen taşınmaz bilgileri nelerdir? Taşınmazlar kimlere ne kadar bedelle, hangi tarihte ihale edilmiştir? İhale usulü neye göre belrilenmektedir?


5. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki kamuya tescilli taşınmazların hak sahiplerine( şagillerine veya muhdesat sahiplerine) Belediye veya Maliye Hazinesi tarafından satışının yapılmadığı bu taşınmazların bazı şirketlere ihalesiz satıldığı doğru mudur? Doğru ise bu şirketlerin açık ünvanı nedir? 


6. Bahsi geçen gayrimenkullerin satışının alıcı şirket ve/veya şirketler tarafından vatandaşa yapıldığı bilgisi doğru mudur? Doğru ise kimlere ve kaç TL bedelle, hang

 tarihte satışlar yapılmıştır?


7. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde imar uygulaması sonucu tarla vasıflı taşınmazların, kanunen alım önceliği olan talep sahibi muhdesat kullanıcısı hak sahiplerine ve şagillere tahsisinin ve satışının doğrudan yapılmama sebebi nedir?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com


Geri Dön