19 / 04 / 2024

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde imar uygulaması ve satışı yapılan kamuya ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal 10 soruya yanıt aradı..

Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla sahil bandında deniz dolgusu yapılacak mı?

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un bazı ilçelerinde deniz dolgusu yapılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Diyarbakır'ın elektrik sorunu TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Diyarbakır'da bazı yerleşim yerlerinin elektrik sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Tapu memurlarının sorunları mecliste konu oldu!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Tapu müdürlüklerinde görev yapan personelin çeşitli sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorularını Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya sordu.

Düzce'deki tarım arazileri mecliste konu oldu!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Düzce'deki tarım arazilerine ve çiftçilere verilen desteklere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik iletti.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçiş ücreti TBMM'de!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçiş ücreti mecliste konu oldu. İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.

Melen Çayı Parkuru'nun kamulaştırma sorunu mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Melen Çayı Parkuruna ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Şanlıurfa Viranşehir'deki tarihi yerleşim yeri TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Viranşehir'de ortaya çıkarılan tarihi bir yerleşim yerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

Düzce Çilimli OSB Projesine ilişkin 6 sorun mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Çilimli ilçesindeki tarım arazilerine ve OSB kurulması için alınan karara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.

Üsküdar Belediyesi'nin borçları TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Üsküdar Belediyesi'nin borçlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Beykoz sahili otopark sorunu mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beykoz sahilinde bir bölümün ücretli otoparka dönüştürülmesine ilişkin sorunları meclise taşıdı. Tanal soru önergesinde bu alanın otoparka dönüştürülmesindeki gerekçeyi sordu..

Üsküdar imar ve tapu sorunu Mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 4 Nisan 2016 tarihinde yapılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 66'ncı Birleşiminde Üsküdar imar ve tapu sorununu Meclise taşıdı..

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Beykoz'un imar ve iskan sorununa dikkat çekti...

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Galata Kulesi'ndeki yıkım meclis gündemine taşındı!

Galata Kulesi’nde başlanan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, meclise soru önergesi verdi.

Konut görevlilerinin hakları için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konut görevlilerinin haklarının tamamen yasal güvenceye alınması için bir kanun teklifi verdi.

CHP'den Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul arazisi yorumu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahında arazisi olduğunun ortaya çıkması büyük dikkat çekti. CHP'li Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Turgut Kazan konu hakkında açıklamalarda bulundu...

CHP'den Kanal İstanbul ÇED raporu için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti...

Sultanbeyli Belediyesi'nden Aydos Sosyal Tesisi açıklaması!

Sultanbeyli Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın sosyal medya üzerinden gündeme taşıdığı Aydos Sosyal Tesisleri’ne yapılan harcama ile ilgili açıklama yaptı.

İstanbul'daki otoparklara ilişkin 3 soru mecliste!

İstanbul'daki otoparklar meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Bakan Soylu'ya ilde kaç otopark olduğunu sordu...

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Haberi

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde imar uygulaması ve satışı yapılan kamuya ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Tanal'ın soruları


1. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Belediye adına kayıtlı kaç metrekare tarım arazisi ve tarla vasıflı taşınmaz vardır? Bu arazilerin 2002 yılından önerge tarihine kadar kaç metrekaresinin imar uygulaması yapılmıştır?


2. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Maliye Hazinesi adına kayıtlı kaç metrekare tarım arazisi ve tarla vasıflı taşınmaz vardır? Bu arazilerin 2002 yılında önerge tarihine kadar kaç metrekaresinin imar uygulaması yapılmıştır?


3. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde imar uygulaması tamamlanmış taşınmazların satışları hangi yolla yapılmıştır?


4.Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde satışa sunulmuş taşınmazlar için ihale açılmadığı bilgisi doğru mudur? Doğrıu ise gerekçesi nedir? İhale yapıldı ise şartları nedir? İhale edilen taşınmaz...