18 / 04 / 2024

Beykoz sahili otopark sorunu mecliste!

Beykoz sahili otopark sorunu mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beykoz sahilinde bir bölümün ücretli otoparka dönüştürülmesine ilişkin sorunları meclise taşıdı. Tanal soru önergesinde bu alanın otoparka dönüştürülmesindeki gerekçeyi sordu..



Beykoz sahili otopark sorunu mecliste!


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Beykoz sahilinde bir bölümün ücretli otoparka dönüştürülmesine ilişkin sorunları meclise taşıdı. Tanal, hazırladığı soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.


Beykoz'un doğal yanı ve ağaçlık alanlarının önemine dikkat çeken Tanal bu alanın otoparka dönüştürülmesindeki gerekçeyi sordu.


Tanal, "20 Ağustos 2015 tarihinde Beykoz Burunbahçe sahiline halka açık kamusal alanda olan sahile demirler döşenerek halkın girişi engellenmiş, daha sonra İSPARK tabelası konularak halkın kullandığı ve ücretsiz alan paralı hale getirilmiştir.


Beykoz İstanbul'un betonlaşan yapısı içerisinde doğal yanı ve ağaçlık alanları ile iyice azalmış olan halkın nefes alma alanlarından çok azından bir tanesidir." dedi.


Tanal'ın soruları


1. Otopark yönetmeliğinin genel esaslarını belirleyen 4. maddesinin e bendi hükmüne göre, vatandaşların otopark ihtiyacı karşılanması için bölge ve genel otopark yerlerinin belirlenmesi belediyelere aitken, belediye bahsi geçen bölgeyi hangi gerekçelerle paralı hale getirmiştir?


2. Toplumun bütün kesimlerine hizmet etmekle yükümlü belediyenin her kesimin faydalandığı bir alanı sadece gelir sahiplerine açmasını etik buluyor musunuz?


3. AVM'lere ve rezidanslara her türlü ayrıcalık tanınırken halkın sağlığı açısından faydası dokunan bir bölgenin doğallığından uzaklaştırılması halk sağlığı açısından uygun mudur?


4. Bahsi geçen bölgenin halkın sağlığı, spor faaliyetleri ve yüzme alanları olarak kullanılması daha doğru olmaz mı?




Geri Dön