25 / 04 / 2024

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  



Konut sitelerinde yapılan otopark alanı ile ilgili olarak malikler zaman zaman birbirleriyle problem yaşayabiliyor. Otopark alanının sahibinin belli olmamasının yanı sıra, otoparktaki araç alanı sayısının daire sayısından az olması da malikler arasında sorun yaşanmasına neden oluyor.

 

Bu durum kat malikleri yönetimi ve yönetim planı ile çözümlenebiliyor. Ancak henüz site yönetiminin olmadığı sitelerde malikler arasındaki bu sorun çığ gibi büyüyebiliyor. 

 

Siteye ait yönetim planı yoksa ve kat mülkiyeti de kurulmamışsa ortak otopark kullanımı sorunu, site yönetim hükümlerine göre değil, paylı mülkiyet hükümlerine göre çözülüyor. 

 

Paylı mülkiyette paydaşlarca alınacak oybirliği ile kararı ila otoparkın kullanım şekli belirlenebiliyor. Örneğin otopark kullanılan alan yeterli ise her paydaşa bir otopark düşecek şekilde bir kullanım şekli belirlenebiliyor.

 

Ancak çözümün bulunamaması durumda asliye hukuk mahkemesine başvurularak otopark alanının kullanım şeklinin belirlenmesi talep edilebiliyor. 

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön