18 / 04 / 2024

otopark sorunu çözümü

otopark sorunu çözümü

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Otopark sorununa yeni çözüm!

Dünyada otopark alanlarını genişletmek isteyen pek çok şirket son dönemde bir Türk firmasını yakın takibe almış durumda.

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Kıdem tazminatı sorunu çözülüyor mu? Yeni sistem ve detayları

Yeni bir sistem ile çalışanların kıdem tazminatları sorunu çözüme kavuşacak. Bu yeni yapıda, işçilerin birikimleri özel bir fondada bir araya getirilecek ve devlet tarafından bu birikimler garanti altına alınacak. İşte bu konuda bilinmesi gereken tüm ayrıntılar...

Kiraya yüzde 25 zam sınırı uzatılıyor: Fahiş kira sorunu çözülür mü?

Kira anlaşmazlıklarına çözüm için getirilen yüzde 25'lik tavan zam sınırının uzatılması için yasa bekleniyor. Peki kiraya yüzde 25 zam sınırının uzatılması sorunları çözecek mi? 

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.

Kamu müteahhitleri fiyat farkı çözümü bekliyor! Son hesaplama beklentileri karşılamadı

Türkiye'de kamuya iş yapan müeahhitler son dönemde artan maliyetler yüzünden ağır br yükün altında kaldı. Türkiye Müteahhitler Birliği yaşanan sorunu 'Fiyat farkı çözümü bekliyoruz' diyerek açıkladı.

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Barınma sorunu çözülüyor! Milyonlarca öğrenciye müjde! 

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor. Son zamanlarda barınma sorunu yaşayan bu milyonlarca öğrenci için çözüm yolda...

Gaziemir Sarnıç sakinleri tapu için çözüm bekliyor!

İzmir Gaziemir'e bağlı Sarnıç Mahallesi'nde 40 yıldır devam eden tapu sorunu için vatandaşlar çözüm bekliyor. 

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

İstanbul'un otopark sorunu çözüldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanan park kavgası ülke gündeminde oldukça ses getirmişti. Yaşanan olayların ardından İstanbul'un otopark sorunu yeniden tartışılan konu oldu. Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında İstanbul'un park sorununu kaleme aldı.  

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

otopark sorunu çözümü Haberi

otopark sorunu çözümü

Konut sitelerinde yapılan otopark alanı ile ilgili olarak malikler zaman zaman birbirleriyle problem yaşayabiliyor. Otopark alanının sahibinin belli olmamasının yanı sıra, otoparktaki araç alanı sayısının daire sayısından az olması da malikler arasında sorun yaşanmasına neden oluyor.

Bu durum kat malikleri yönetimi ve yönetim planı ile çözümlenebiliyor. Ancak henüz site yönetiminin olmadığı sitelerde malikler arasındaki bu sorun çığ gibi büyüyebiliyor. 

Siteye ait yönetim planı yoksa ve kat mülkiyeti de kurulmamışsa ortak otopark kullanımı sorunu, site yönetim hükümlerine göre değil, paylı mülkiyet hükümlerine göre çözülüyor. 

Paylı mülkiyette paydaşlarca alınacak oybirliği ile kararı ila otoparkın kullanım şekli belirlenebiliyor. Örneğin otopark kullanılan alan yeterli ise her paydaşa bir otopark düşecek şekilde bir kullanım şekli belirlenebiliyor.

Ancak çözümün bulunamaması durumda asliye hukuk mahkemesine başvurularak otopark alanının kullanım şeklinin belirlenmesi...