20 / 04 / 2024

Otopark sorununa yeni çözüm!

Otopark sorununa yeni çözüm!

Dünyada otopark alanlarını genişletmek isteyen pek çok şirket son dönemde bir Türk firmasını yakın takibe almış durumda.



Dünyada otopark alanlarını genişletmek isteyen pek çok şirket son dönemde bir Türk firmasını yakın takibe almış durumda. Londra’nın Amerikan Büyükelçilik Binası ve ardından dünyanın konuştuğu gökyüzü havuzu projesini içinde bulunduran Embassy Garden’s projesinin akıllı otopark inşaatını üstlenen bu firmanın adı Sanpark.


Sahipleri ise sanayi dünyasının köklü isimlerinden Bursalı Şener Ailesi ve kamuoyunun medyadan tanıdığı bir isim; Erhan Çelik. Son olarak Show TV ve Habertürk Televizyonu’nun genel yayın yönetmenliği görevinde bulunan Çelik, yılbaşında bu görevlerinden istifa ederek yüzde 30’luk hissesini satın aldığı şirkete ortak oldu.


Ve şimdi iş dünyasında sanayi üretimi ile Türkiye’nin tek, dünyanın birkaç sayılı firmasından birinde Sanpark Çelik de geleceğin robotik otoparklarını inşa ediyor. Sanpark markası, araç liftleri ve kaldırma ekipmanlarında Türkiye’de lider ve dünyada 5 kıta üzerinde bilinen bir konumda bulunan 50 yıllık Şanmak’ın üretim tecrübesi ışığında otoparklar için ekonomik çözümleri yaratmak üzere kolları sıvamış durumda.


Birlikten güç doğdu 


Yenilikçi çözümlerini www.sanpark.eu sitesinden paylaşan şirketin 2016 ciro hedefi 50 milyon euro. ‘Sky Park’ adı verilen çözüm en iddialı ürünlerden biri olarak öne çıkıyor. Modüler olarak üretiliyor ve 50 metrekareden küçük bir alana en az 50 araç sığdırılabiliyor. Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle tasarlanan sistem robot teknolojisine dayanıyor.


Otopark sorununa yeni çözüm!


Sanpark’ın müşteri grupları arasında, THY, TAV, Simpaş, GAP İnşaat, Beyaz İnşaat, Medipol Hastaneleri, Güven Hastanesi, Kosifler Otomotiv, Çiftkurtlar, Darüşşafaka, Boğaziçi Üniversitesi, Yeditepe, İspark, İDO ve Budo da var.

Sürpriz bir sektörle karşımıza çıkan Erhan Çelik ve ortağı Cüneyt Şener ile konuştuklarımı aktarıyorum:


Erhan Çelik: Medyadan tümüyle kopmuş değilim. Bu yeni yatırımımla alakalı olarak bir süre kendim için müsade istedim. Bunu paylaştığım Ciner Medya Grubu Başkanı Kenan Tekdağ sağ olsun anlayış gösterdi. Manevi olarak da çok destek oldu. Otopark sorununun dünya genelinde ve özelde Türkiye’de ciddi bir şekilde var olmasına karşın, buna çözüm üreten çok firma yok. 



Özelikle de bizim gibi teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak sektörde yer alan şirket sayısı dünyada bir elin beş parmağını geçmiyor. Bu nedenle yatırımı gözüm kapalı yaptım ve işe büyük bir heyecanla sarıldım. Çok şükür yıllık hedefimizi ilk 3 ayda geride bıraktık. Üretimimiz 7/24 devam ediyor. Ekonomideki genel durgunluğa rağmen gelecek yılın siparişlerini alıyoruz. Bu arada ülkemizin adını sahip olduğumuz ileri teknoloji ile dünyaya duyurmanın gururunu yaşıyoruz.



Cüneyt Şener: Son olarak Londra’da inşa edilen ve gökyüzü havuzu ile adını duyuran ‘Embassy Gardens’ projesinin akıllı otopark ihalesini aldık. Dünyadaki tüm elektro-mekanik otopark üreticileri oradaydı. Teknolojimiz ve fiyat avantajımızla ipi göğüsleyen firma olduk. Düne kadar ülkemizde birkaç Alman ve Uzakdoğulu firmanın distribütörleri ithalatçı olarak Türkiye’de bulunurken, şimdi bir Türk firması dünyaya otopark çözümü ihraç ediyor. New York’ta 200’den fazla makinemiz kusursuz bir şekilde hizmet veriyor.

Lüksemburg Dükalık Sarayı idea lift ürünlerimizi kullanıyor. Sidney Polis Merkezi araçlarını bizim multi level ürünümüzle stokluyor. Moskova’da sadece şehir merkezindeki otellerde onlarca majör lift ürünümüz otopark alanı genişletmekte. Dünyanın 42 ülkesinde varız. Bu, hem biz hem de ülkemiz adına son derece gurur verici.


Türkiye’nin en başarılı televizyon habercilerinden Erhan Çelik, mesleğine kısa bir mola vererek endüstriye adım attı. Ortağı olduğu SANPARK’ın 2016 ciro hedefi 50 milyon euro.


Stadyumlara özel


Erhan Çelik, çok dar ya da çok büyük alanlar için özel otopark çözümleri ürettiklerini anlattı. Çelik, “Beşiktaş’ın halen devam etmekte olan stadı 45 bin kişiyi aynı anda misafir edecek. Fakat otopark kapasitesi 450 bile değil. Hem de İstanbul’un en işlek kavşağında, Dolmabahçe’de. Biz böyle bir güçlükle karşılaşmamak için örneğin yurtdışında çalıştığmız Arsenal Emirates Spor Kompleksi’nde kendi teknolojilerimizle özel bir çözüm ürettik. Majör liftlerimiz sayesinde Arsenal taraftarının otopark alanı iki katına çıktı” dedi.



Posta 


Geri Dön