26 / 04 / 2024

Gebze'de yaşanan otopark sorunu ve çözümü mecliste!

Gebze'de yaşanan otopark sorunu ve çözümü mecliste!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan otopark problemine ve çözümü meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan otopark problemine ve çözümüne ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Tükkan, ''Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaşanan otopark sıkıntısı ilçenin genel problemidir. Hemen hemen her mahallede vatandaşlar araçlarını park etme konusunda sıkıntı yaşamakta, bu mahallede ikamet edenler de esnaflar da başka yerlerden ilçeye gelenler de aynı sıkıntıdan yakınmaktadır. Gebze'de az sayıdaki mevcut otoparklarda ciddi bir ruhsat problemi olduğu iddia edilmekte, ilçedeki otoparkların büyük çoğunluğunun ruhsatsız olduğu belirtilmektedir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1- 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlarak yürürlüğe giren çevre ve Şehircilik Bakanlığı Otopark Yönetmeliği'nde otoparklar ile ilgili düzenlemeler net olarak belirlenmiştir. Gebze'de bu yönetmeliğe uyularak kaç binada otopark yapılmıştır, bunun tespiti yapılmış mıdır? Yönetmeliğe aykırı davranan yerler hakkında gerekli işlem uygulanmış mıdır?

2- Gebze'de yıllardır yaşanan otopark sıkıntısının çözülmesine yönelik Bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır ya da bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

3- Gebze'de az sayıdaki mevcut otopark sayısı kaçtır? Bu otoparkların büyük çoğunluğunun ruhsatsız olduğu doğru mudur? Ruhsatlı ve ruhsatsız otopark sayısının dağılımı nasıldır? Bu konuda nasıl bir prosedür izelenmektedir ve denetim yapılmakta mıdır?
 


Geri Dön