19 / 04 / 2024

Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Apartman veya site yönetimi, tüm kat maliklerinin refahı için kurul ile birlikte karar alıp, uygulamakla yükümlü oluyor. Apartmandaki sorunlar nasıl çözümlenir? Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?



Apartmanda aydınlatma sorunu nasıl çözülür?

Sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip apartmanlarda yönetim kuruluyor. Apartman veya site yönetimi, tüm kat maliklerinin refahı için kurul ile birlikte karar alıp, uygulamakla yükümlü oluyor.


Peki apartmanda ortak alanlar ile ilgili yaşanan herhangi bir problem nasıl çözüme kavuşturuluyor?


Kat malikinin apartman veya sitede rahatsız olduğu hususlar hakkında yönetime şikayette bulunabiliyor. Şikayet konusu Genel Kurul'da görüşülerek; sorunun çözümü için karar alınabiliyor.


Sorunun devam etmesi halinde ise kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açılabiliyor. 


Apartmanda aydınlatma sorunu..

Apartmanda aydınlatma sorunun yaşanması durumunda, kat malikinin yönetim ile çözüme ulaşması sorunun ortadan kaldıran en hızlı yol oluyor. Aksi durumda, yönetim ile anlaşılamadığı durumda, Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor.


Komşular arasındaki sorun..

Komşular arasındaki yaşanan sorunların çözümü için ise öncelikle kolluk güçlerine başvuruluyor. Böylece durum belgelenmiş oluyor. 


Buna rağmen rahatsızlık devam ediyorsa Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Böylece Sulh Hukuk Mahkemeleri ispata dayalı olduğu için ancak kolluk kuvvetleri tarafından bir belgenin olması halinde bu süreç hızlanıyor.



Apartman yönetimi yönetmeliği!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön