27 / 04 / 2024

Sitede ortak otopark sorunu

Sitede ortak otopark sorunu

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Sitede ortak alanlar nasıl kullanılmalı?

Site tipi konutlarda fazla sayıda ortak alan bulunuyor. Bu sitelerdeki ortak alanlar çoğu zaman kat malikleri için sorun yaratabilir. Peki, sitelerdeki ortak alanlar nasıl kullanılmalı? İşte detaylar...

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Sitedeki otopark sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede oturmaktayız. Sitenin otoparkı yok. Ancak 5 tane bloğun altında 3’er araçlık yer var. Blokların altı ortak otopark alanı mıdır? Diğer bloklar araçlarını bizim bloğun altına koyma hakkına sahipler midir?' sorusunu cevapladı.

Sitede ortak alanları kullanmayan malikler aidat öder mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'A, B, C bloklarından 32 konut ve bu konutların altında 11 dükkandan oluşan yeni kurulmuş bir sitemiz var. Dükkanlar siteye ait ortak tesis ve alanlardan yararlanamıyor. Toplanan aidata katılmaları gerekiyor mu, gerekiyorsa ne ölçüde katılması lazım?' sorusunu yanıtladı.

Yüz binlerce kişinin yaşadığı sitelerde corona tedbiri: Ortak alanlar kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. yönetiminde yer alan ve yüz binlerce kişinin yaşamını sürdürdüğü 53 sitede corona virüs salgınına karşı ortak kullanım alanları kapatıldı...

Sitede ortak gider kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir sitede denetçiyim. Sitede muhtelif giderler var elbet ama problem bunlardan hangisinin kiracıya hangisinin mal sahibine ait olduğu. Örneğin asansör gideri kime ait?' sorusunu yanıtladı.

Bodrum kat ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '73 adet müstakil villaların bulunduğu bir sitede tripleks daire satın aldım. Tapusunda da tripleks villa yazıyordu ama iki sene sonra yönetim bana benim villanın alt katının ortak alan olduğunu söyledi. Şimdi ben ne yapacağım?' sorusunu yanıtladı.

Aslı Enver ve Murat Boz Ortaköy'de ev kiraladı!

Evlilik yolunda ilerleyen Aslı Enver ve Murat Boz Ortaköy’deki lüks bir sitede kiraya çıktı

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Pendik Belediyesi'nden otopark analizi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark mevzuatının geliştirilmesi ve mevcut ihtiyaçlara göre yeniden şekillenmesi için Pendik Belediyesiyle ortak çalışma başlatıyor.

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Sitede ortak giderler için tespit edilen aidatların tüm site sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı olması halinde aidat ödemesinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Ortaköy Naciye Sultan Sitesi’nin havuzu imara aykırı çıktı!

İstanbul Ortaköy’deki lüks bir sitenin havuzu ve otoparkı kaçak çıktı. Konu yargıya taşındı Bilirkişi, “Yapılar Boğaziçi İmar Kanunu’na aykırı” dedi. 54 kat malikine yıkım için yazı gitti.

Sitede ortak otopark sorunu Haberi

Sitede ortak otopark sorunu

Konut sitelerinde yapılan otopark alanı ile ilgili olarak malikler zaman zaman birbirleriyle problem yaşayabiliyor. Otopark alanının sahibinin belli olmamasının yanı sıra, otoparktaki araç alanı sayısının daire sayısından az olması da malikler arasında sorun yaşanmasına neden oluyor.

Bu durum kat malikleri yönetimi ve yönetim planı ile çözümlenebiliyor. Ancak henüz site yönetiminin olmadığı sitelerde malikler arasındaki bu sorun çığ gibi büyüyebiliyor. 

Siteye ait yönetim planı yoksa ve kat mülkiyeti de kurulmamışsa ortak otopark kullanımı sorunu, site yönetim hükümlerine göre değil, paylı mülkiyet hükümlerine göre çözülüyor. 

Paylı mülkiyette paydaşlarca alınacak oybirliği ile kararı ila otoparkın kullanım şekli belirlenebiliyor. Örneğin otopark kullanılan alan yeterli ise her paydaşa bir otopark düşecek şekilde bir kullanım şekli belirlenebiliyor.

Ancak çözümün bulunamaması durumda asliye hukuk mahkemesine başvurularak otopark alanının kullanım şeklinin belirlenmesi...