26 / 04 / 2024

Yüz binlerce kişinin yaşadığı sitelerde corona tedbiri: Ortak alanlar kapatıldı!

Yüz binlerce kişinin yaşadığı sitelerde corona tedbiri: Ortak alanlar kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. yönetiminde yer alan ve yüz binlerce kişinin yaşamını sürdürdüğü 53 sitede corona virüs salgınına karşı ortak kullanım alanları kapatıldı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tüm dünyayı etkileyen küresel salgın corona virüs ile mücadele kapsamında bir dizi önlemler aldı. İBB şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. de yönettiği 53 sitede yaşayan yüz binlerce vatandaş için bazı önlemler alarak düğmeye bastı.

ÇARDAKLAR, SAUNALAR, OTURMA BANKLARI

Sosyal tesisi bulunan sitelerde, fitness, hamam, sauna, buhar odası gibi bölümlerdeki hizmete ara verilirken, site açık hava alanlarındaki ortak kullanım noktaları, çardaklar, oturma bankları ve tüm oyun gruplarının tamamı da kullanıma kapatıldı.

DEZENFEKTAN İSTASYONLARI YERLEŞTİRİLDİ

Sitelerde yapılan periyodik rutin temizlik programları, yoğun programa dönüştürüldü. Temizlik personellerine hijyen eğitimleri de verildi. Çalışmalarında maske ve elpen kullanımı zorunlu duruma getirildi.

KAPI KOLLARI, POSTA KUTULARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Çalışmalar dahilinde, blok kapıları, interkom cihazları, asansörler ve blok içi gibi yoğun kullanım alanları da dezenfekte ediliyor. Kapı kolları, posta kutuları ve asansör tuşları gibi sık olarak kullanılan noktalarda ise buharlı temizlik cihazları ile detaylı temizlik yapılıyor. Blok girişleri, asansör bekleme alanları ve site yönetim girişlerine dezenfektan istasyonları konuldu.

65 YAŞ ÜSTÜNÜN İHTİYAÇLARINI YÖNETİM KARŞILIYOR

Site sakinleri de afişler, SMS ve sosyal medya paylaşımları ile gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Ayrıca, sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar site yönetimine haber vererek ihtiyaçlarının alınmasını sağlıyor.

 

Coronavirüsün kira sözleşmelerine etkisi!


Geri Dön