25 / 04 / 2024

Melen Çayı Parkuru'nun kamulaştırma sorunu mecliste!

Melen Çayı Parkuru'nun kamulaştırma sorunu mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Melen Çayı Parkuruna ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..



Melen Çayı Parkuru nun kamulaştırma sorunu mecliste!


İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Melen Çayı Parkuruna ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu.


Önergesinde Büyük Melen Projesi kapsamında İstanbul'a içme suyu temin etmek amacıyla Melen Barajının çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Tanal "DSİ tarafından çalışmaları devam eden barajın kamulaştırma yapılması planlanan Düzce İli Cumayeri İlçesi’nde bulunan alanda rafting platformu 13 kilometre olup, her yıl 20 bin kişi tarafından ziyaret edilmekte, konum itibariyle  Ankara  ve İstanbul gibi illere yakın olması her geçen gün bölgeye olan ilgiyi arttırmaktadır. Bu da hem yerel halkın ekonomik kalkınmasına hem de Düzce İlimizin turistik tanıtımına katkı sağlamaktadır. 


Bölge açısından böylesine büyük bir turizm ve dolayısıyla gelir kaynağı olan Melen Çayı Parkuru ile ilgili olaıak aşağıdaki sorularımın cevaplanması gereği doğmuştur." dedi.


Tanal'ın soruları


1- Melen Çayı Parkuru’nun 2017 yılı itibariyle yok olacağı bilgisi doğru mudur?


2- Rafting sporu yapılan bu alanın yok olmaması için gerekli teknik tedbirler alınmış mıdır ve bununla ilgili yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? Teknik olarak rafting alanının yok olmaması için çalışma yapılmadıysa sebebi nedir?


3- Rafting alanının yok olması halinde, geçimini rafting turizmi ile sağlayan kaç kişi işsiz kalacaktır? Yerel halka istihdam açısından nasıl bir destek sağlanacaktır?


4- Bölgede bulunan konaklama alanları rafting sporunun imkansız hale gelmesi durumunda ne olacaktır? Bu tesislerle ilgili planlama yapılmış mıdır?


5- Parkur civarında bulunan ve kamulaştırması yapılmış taşınmazlar ile ilgili olarak bölge halkına kamulaştırma bedeli ödenmiş midir ? Evlerini bırakmak zorunda olan halka yeni yaşam alanları tahsis edilmiş midir?





Geri Dön