24 / 04 / 2024

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 



Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li Tanal, sorularının Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem kasapoğlu tarafından yanıtlanmasını talep etti. Tanal, "Aşağıda belirtilen sorularımın, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96., maddeleri gereğince saygıyla talep ederim" diye konuştu. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü nün devrettiği gayrimenkuller TBMM de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları şu şekilde:

1- Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne aitken vakıf ve derneklere devredilen, tahsis edilen taşınmaz var mıdır? Bu taşınmazlar hangileridir? Söz konusu taşınmazlar arasında yurt binası ve yurt yapımına uygun arazi/arsa var mıdır? Şayet var ise Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü taşınmazlarının devredildiği, tahsis edildiği vakıf ve dernekler hangileridir? 

2- Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki taşınmazların özel vakıf ve 
derneklere devredilmesinin, tahsis edilmesinin yasal dayanağı nedir? KYK taşınmazları hangi gerekçeyle vakıf ve derneklere devredilmektedir, tahsis edilmektedir?

3- Bünyesindeki devlet yurtlarının kapasite yetersizliğiyle gündemde olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, öğrencilerin mağdur olmaması için yurt sayısını arttırmak yerine neden elindeki taşınmazları vakıf ve derneklere devretmektedir, tahsis etmektedir? KYK taşınmazlarının vakıf ve derneklere devredilmesi, tahsis edilmesi konusunda soruşturma başlatılacak mıdır? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön