26 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konut istatistiklerini tutacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konut istatistiklerini tutacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün detaylı konut istatistiklerini tutacağını söyledi.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün detaylı konut istatistiklerini tutacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, "Konut piyasasında stok ne kadardır?" şeklindeki soruya ilişkin, şöyle konuştu:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze gelir gelmez talimatımızı verdik; buna ilişkin bir çalışma yapacak. Bu istatistik Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz bünyesinde tutulacak. Çünkü Türkiye'de satılanlar sadece tapu devriyle satılmıyor, satış sözleşmeleriyle de yapılan satışlar var. Hem satış sözleşmeleri hem birinci el satışlar hem ikinci el hem de konutların bölgelere göre ihtiyaçlarını inşallah çok kısa zamanda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz belirleyecek ve bunları da vatandaşların bilgisine sunacaklar."

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 bütçesi 1,1 milyar lira!


Geri Dön