19 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği, 31 Ekim 2003 tarihinde Cuma günü 25275 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde yer alan maddeler...



Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Disiplin Amirleri Yönetmeliği!


Amaç

Madde 1 – Bu Yönetmelik kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacıyla; Kanun, Tüzük ve Yönetmeliklerin, Devlet memuruna yüklediği sorumlulukları yerine getirmeyenlere, yasakladığı fiilleri işleyenlere, durumun niteliğine ve işlenilen fiilin derecesine göre uygulanacak disiplin cezalarını vermeye yetkili disiplin amirlerini tespit amacıyla düzenlenmiştir.


Kapsam

Madde 2 – Bu Yönetmelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatında görevli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 1 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamına giren memurları kapsar.


Dayanak

Madde 3 – Bu Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 124 üncü maddesi ile 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Disiplin Amirleri

Madde 4 – Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Merkez ve Taşra Teşkilatında görevli Devlet memurlarının disiplin ve üst disiplin amirleri Yönetmeliğe ekli cetvelde gösterilmiştir.


Disipline İlişkin Usul ve Esaslar Bakımından Uygulanacak Mevzuat

Madde 5 – Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.


Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

Madde 6 – Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 19/4/2001 tarihli ve 24378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Disiplin Amirleri Yönetmeliği ile 22/11/2001 tarihli ve 24591 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin Eki Cetvelde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.


Yürürlük

Madde 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


Yürütme

Madde 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.


Geri Dön