28 / 03 / 2024

Şanlıurfa'ya 17 yılda 45 katrilyon yatırım yapıldı!

Şanlıurfa'ya 17 yılda 45 katrilyon yatırım yapıldı!

Şanlıurfa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şanlıurfa'ya 17 yılda 45 katrilyon yatırım yaptık'' dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Şanlıurfa'da hayata geçirilen projeler hakkında konuşan Erdoğan, ''Şanlıurfa'ya 17 yılda 45 katrilyon yatırım yaptık'' diye konuştu.

Şanlıurfa'da 17 yıl önce bir tane olan organize sanayi bölgesi sayısının 5'e yükseldiğini ve istihdamın da 20 bin 180 kişiye ulaştığını kaydeden Erdoğan, Şanlıurfa'da biri gıda ihtisas olmak üzere 2, Birecik, Siverek ve Viranşehir'de birer olmak üzere, 5 organize sanayi bölgesi daha kuracaklarını söyledi.

Tüm parsellerde faaliyet yapıldığında 39 bin kişilik yeni istihdam sağlanacağını söyleyen Erdoğan, Birecik'teki organize sanayi bölgesinin elektrik sorununu da çözdüklerini dile getirdi.

Bölgede ayrıca bir teknopark ile araştırma geliştirme merkezi kurduklarını söyleyen Erdoğan, "Şanlıurfalı iş insanlarımızı, girişimcilerimizi yaklaşık 6,5 katrilyon lira tutarında yatırım teşvikiyle destekleyerek, yaklaşık 54 bin kişilik ilave istihdam sağladık. Şehrimizdeki 40 bin 550 iş yerimize toplam 1 katrilyon liralık Sosyal Güvenlik Prim teşviki verdik." açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa'nın yanı sıra Eyyübiye, Haliliye, Viranşehir, Karaköprü ve Siverek'e doğal gaz getirdiklerini vurgulayan Erdoğan, bu yıl kalan ilçelere de doğal gazı ulaştıracaklarını kaydetti.

Bu yıl Birecik'e doğal gaz getireceklerini söyleyen Erdoğan, 31 Mart'tan sonra kenti çok daha büyük hizmetlerle buluşturacaklarını  söyledi.

 "Şanlıurfa, hizmet siyasetini tercih ediyor muyuz? 31 Mart'ta 'memleket işi gönül işi' diyen kadroları iş başına getiriyor muyuz? Tercihimizi istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz? Şehrimizi gönül belediyeciliğiyle buluşturuyor muyuz?" sorularını soran Erdoğan'a alandakiler, hep bir ağızdan "evet" cevabını verdi. 

"Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin." diye konuşan Erdoğan, ülke için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi ve şehirlerini kardeşlikle büyütmek istediklerine işaret ederek, cumhurbaşkanı olarak kendisi, büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediyeleriyle el ele vererek, şehri daha iyi yerlere taşıyacaklarını kaydetti.
 


Geri Dön