19 / 04 / 2024

Santiago Bernabeu Stadı’nı genişletme projesine veto!

Santiago Bernabeu Stadı’nı genişletme projesine veto!

Santiago Bernabeu Stadı'nı yenilemek isteyen Real Madrid yönetimi, belediye başkanının vetosuyla karşılaştı. Madrid Belediyesi, Real Madrid kulübünün Santiago Bernabeu Stadı’nı genişletme projesini veto etti.



Santiago Bernabeu Stadı'nı yenilemek isteyen Real Madrid yönetimi, belediye başkanının vetosuyla karşılaştı. Madrid Belediyesi, Real Madrid kulübünün Santiago Bernabeu Stadı’nı genişletme projesini veto etti. Bir önceki Belediye Başkanı Ana Botella’nın onayladığı proje, sol görüşlü yeni Belediye Başkanı Manuela Carmena tarafından kamu yararına olmadığı gerekçesiyle adeta bitirildi.


Madrid Belediyesi Sürdürülebilir Şehir Gelişimi Daire Başkanı Jose Manuel Calvo, projeyi sadece ‘kamu yararına olması’ ve ‘kamuya ait araziyi işgal etmemesi’ halinde onaylayacaklarını açıkladı.


PEREZ’İN SEÇİM VAADİYDİ

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, stadı genişletip ona bir alış veriş merkezi ve lüks otel eklemek istiyordu. 2004 yılından beri yeni stat projesiyle başkan seçilen Perez’in bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.


Madrid Belediyesi’nin bu kararından önce, geçtiğimiz Nisan ayında Madrid Yüksek Mahkemesi, çevreci bir sivil toplum kuruluşunun açtığı davada Santiago Bernabeu Stadı’nın yenilenmesini durdurmuştu. Bunun üzerine bir açıklama yayınlayan Real Madrid, mahkeme kararı nedeniyle projede değişiklik yapmak için Belediye ile masaya oturacaklarını belirtmişti.


Sözcü


Geri Dön