19 / 04 / 2024

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi!

Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. Zeybek, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Zeybek, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.'' diye konuştu.

Zeybek, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Deprem kuşağında bulunan ülkemizde, depremlerin yaratacağı hasara karşı yapı güvenliği için alınacak tedbirler vakit kaybedilmeden alınmalıdır. Yapı güvenliğinde ve iş güvenliğinde inşa faaliyetlerinde şantiye şeflerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Ancak şantiye şefliğinde mevcut yönetmeliğin getirdiği bir takım sıkıntılarda yapı güvenliği ve iş güvenliğine zarar vermektedir. Bir şantiye şefi, birden fazla şantiyenin sorumluluğunu alabilmektedir, bu durum yapı güvenliği ve iş güvenliği açısından risk taşımaktadır.''

 Şantiye Şefliği Hakkında Yönetmelik te değişiklik yapılması talebi!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in soruları:
1. Şantiye Şefliği Hakkındaki Yönetmelikte bir şantiye şefinin özel durumlar hariç bir şantiye sorumluluğu almasına yönelik çalışma yapılacak mıdır?

2. Şantiye şefliğinin getirdiği sorumluluklar düşünüldüğünde şantiye şefi olacak kişinin ilgili meslek odalarından eğitim ve belge almalarına yönelik bir çalışma yapılacak mıdır?

3. Şantiye şeflerinin hak ve ücretlerine yönelik olumlu bir çalışma yapılacak mıdır?

4. Şantiye şefliğinin yapı güvenliği, iş güvenliği ve istihdama katkısı açısından ilgili odalarla ortak bir çalışma yapılacak mıdır? Odaların taleplerine yönelik bugüne kadar hangi çalışmalar yapılmıştır? 

Şantiye şefi aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işini üstlenebilecek!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön