20 / 04 / 2024

Sapanca'da 10.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Sapanca'da 10.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Sakarya Milli Emlak, Sakarya ili, Sapanca ilçesinde yer alan 5 gayrimenkulü 10 milyon 864 bin 952 TL'ye satıyor...



Sakarya Milli Emlak tarafından, Sakarya ili, Sapanca ilçesinde yer alan 5 gayrimenkul 10 milyon 864 bin 952 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkullerin satış ihalesi 21 Ekim tarihinde sat 9:30'da gerçekleştirilecek. 

İlan metni:

SAKARYA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ/MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNCE SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

Sapanca da 10.8 milyon TL ye satılık 5 gayrimenkul!

1-Yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmazların satış işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45'inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile karşılarında belirtilen tahmini bedeller üzerinden, yine karşılarında belirtilen tarih ve saatte, Sakarya Valiliği Resmi Daireler Kampüsü F Blok 1.Kat Milli Emlak Müdürlüğünde toplanacak komisyon tarafından yapılacaktır. 

2-İhaleye katılacak isteklilerin;
a) Geçici Teminat Bedelinin Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne yatırıldığına dair makbuzun, (2886 Sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen değerlerden herhangi biri olabilir. Banka Teminat Mektubunun verilmesi halinde "Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması" ve Teyit yazısı'nın da ibrazı gerekir.) 
b) Gerçek kişilerin; Yasal yerleşim yeri belgesini  (İkametgah ilmuhaberi) ile Arkalı-Önlü TC no.lu Nüfus Cüzdanı fotokopisinin,
c) Tüzel kişilerin ; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte  bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir  noterlikce tastik edilmiş yetki belgesi ve imza sirkülerinin veya vekaletname  verilmesi halinde belge aslının veya noterlikçe tasdik edilmiş örneğinin ve vergi sicil nosunu gösterir belgenin,
İhale başlama saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi zorunludur.

3-Hazine taşınmazlarının; satış işlemlerinde satış bedeli, sınırlı ayni hak tesisi (irtifak hakkı) ve kullanma izni verilmesi işlemlerinde yıllık bedeller üzerinden, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü tarafından: 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktır. 

Sapanca da 10.8 milyon TL ye satılık 5 gayrimenkul!

4-Satılacak taşınmazların ihale bedeli peşin ödenebileceği gibi, talep üzerine, 1/4'ü peşin, kalan kısma yıllık kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 eşit taksitlendirme yapılabilecektir. 

5-4706 sayılı Kanun gereğince Hazine ait taşınmazlarının satış işlemleri ve işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçdan (KDV, Karar Pulu) müstesna olup, satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisine de tabi değildir.

6-Taşınmazlara ait şartnameler mesai saatleri içerisinde ilgili Emlak Müdürlüklerinde görülebilir. 

7-Posta yolu ile verilecek tekliflerde gecikmeler kabul edilmeyecektir.

8-Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

9-İhale ilanı www.sakarya.csb.gov.tr, Türkiye genelindeki ihale bilgileri ise, www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir. (TEL: 0264 251 35 88 )


Geri Dön