29 / 03 / 2024

Saraçoğlu projesi Ankara'ya yeni bir soluk getirecek!

Saraçoğlu projesi Ankara'ya yeni bir soluk getirecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara'nın kalbi Kızılay'ın merkezinde yer alan Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün dokusunu koruyacak ve eski görkemine kavuşturacak projeyle ilgili açıklamalar yaptı.



 

Ankara'nın kalbi Kızılay'ın merkezinde yer alan Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün dokusunu koruyacak ve eski görkemine kavuşturacak proje hayata geçiriliyor. Saraçoğlu Projesi tanıtım toplantısına katılan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna projeyle ilgili açıklamalar yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da projenin Ankara’nın merkezi Kızılay’a yeni bir soluk getireceğine belirterek, şu şekilde konuştu:

“Ankaramız için çok önemli bir proje. Ankaramıza ayrı bir değer katacak. Keçiören Metrosu’nun Kızılay’a gelmesi ardından da Güvenpark’taki metro istasyonun inşaatının tamamlanmasıyla birlikte inşallah oradaki dolmuş durakları da yer altına alınacak. Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark’ı bir bütün olarak düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.”

“GENELKURMAY KARARGAHI MÜZE OLACAK”

Başkan Mustafa Tuna, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK ile Silahlı Kuvvetler unsurlarının şehir merkezinden taşınması çalışmalarını belirterek, “Kuvvet komutanlıkları ile Genelkurmay Karargâhı’nın Zırhlı Birlikler’e taşınmasının ardından hükümetimizin de onay vermesi halinde Genelkurmay Başkanlığını müze yapmayı ve bu bölgeyi yayalara açmayı planlıyoruz.” dedi.


Geri Dön