28 / 03 / 2024

Sarıgöl'de afet riskli evlerin yeri yeşil alan olarak değerlendirilecek!

Sarıgöl'de afet riskli evlerin yeri yeşil alan olarak değerlendirilecek!

Manisa Sarıgöl’de ilçe merkezinden geçen fay hattının hareketlenmeye başlaması ile Konak Mahallesi, Yukarıkoçaklar Caddesi, Sevgiyolu, Fakir Evleri Bölümü’nde 125 ev ve işyerinin hasar görmesi üzerine, vatandaşlar TOKİ konutlarına taşındı...




Manisa Sarıgöl’de ilçe merkezinden geçen fay hattının hareketlenmeye başlaması ile Konak Mahallesi, Yukarıkoçaklar Caddesi, Sevgiyolu, Fakir Evleri Bölümü’nde 125 ev ve işyerinin hasar görmesi üzerine, vatandaşlar  TOKİ  konutlarına taşındı. Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, bakanlığın kararıyla afet bölgesi ilan edilen alanın yeşil alan olarak değerleneceğini belirtti.


Fay hattının su ve kanalizasyon hatlarında önemli tahribatlar yapması üzerine, altı ayda bir hasar düzeltilmesinin yapıldığını belirten Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, “Sarıgöl’de fay hattı devamlı olarak hareketlilik gösterdiğinden, ilçemiz yerleşim altından geçmekte olan 3,5 kilometrelik fay hattı, su ve kanalizasyon şebekelerinde tahribat yapıyor. Yıllarca belediye olarak tamiratıyla uğraştık. Belediyeye oldukça da yük getiriyor. Fay hattı kanalizasyonla konulan büzleri kırıyor. Bu nedenle plastik ve esnek olan borular döşemek zorunda kaldık. Cadde ve sokaklarımızın yollarında çökmeler oluştu. Tekrar yolu düzelttik ama 6 ay sonra yollarımızda çökmeler oldu. Devamlı bakım ve onarım yapılıyor. Fay hattının 15 yıldır ilçemizde Yukarıkoçaklar Caddesi’ndeki evlerin önünde çökmeler olunca belediye olarak yeni kaldırımlar yapmaya başladık. Kaldırımlarda da şimdiki yerden basamaklara göre bakıldığında bir metre çökmenin olduğunu görmek mümkün ’dedi.


“125 EV VE İŞYERİ AFET KAPSAMINA ALINDI”


Sarıgöl Belediyesi tarafından, fay hattının zarar verdiği alanlar için incelemeler sonucunda Bakanlar Kurulu, 125 ev ve iş yerinin yıkım kararı alarak, bu alanın Afet Bölgesi kapsamına alındığını açıkladı. Fay mağdurlarının TOKİ toplu konutlarına yerleştirildiğini belirten Ömer Karcı’’ Fay hattı üzerinde bulunan 125 ev ve işyeri büyük hasar gördü. TOKİ Toplu konutları tamamlanınca buraya 30 aile taşındı. Diğerlerinin de taşınma işleri devam etmektedir. Afet kapsamına alınan alanlarda şimdiye kadar 10 evin yıkımı yapıldı. Çok sayıdaki vatandaşımızda evlerinden çıkarak kiralık evlere girdi. Bu arkadaşlarda TOKİ evlerine taşınmaya başladı’’ dedi. Başkan Karcı, afet kapsamına alınan alanın yeşil alan olarak değerleneceğini belirtti.



Star Gündem


Geri Dön