29 / 03 / 2024

Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılıyor!

Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılıyor!

Sarıyer Pınar Mahallesi'nde inşa edilen Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası 1 Nisan'da açılışa hazırlanıyor. Bina, dünyanın ilk yeşil sertifikalı kamu binası olacak.



Sarıyer'in 33 yıldır özlemini çektiği 'Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası' Pınar Mahallesi'nde 1 Nisan'da hizmete açılacak. CHP'li Başkan Şükrü Genç'in projesi olan bina, hem yeşil hem de akıllı, içerisinde kültür merkezi ve müzelerin de olacağı binanın açılışına Kemal Kılıçdaroğlu'da katılacak 


Yeni hizmet binanızın dünyaya örnek olacağını söylüyorsunuz. Bu bina sizi neden bu kadar heyecanlandırıyor?

 

Bizim sloganımız şu, "Sarıyer'de hayatı kolaylaştıracağız." İşte bu projeyle öncelikle bunu başaracağız. İstanbul'un adeta incisi dediğimiz Sarıyer'de açılacak olan dünyanın ilk yeşil sertifikalı kamu binasını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve çok heyecanlıyız. Herkes 1 Nisan'ı şaka günü olarak görür ama biz şaka yapmıyoruz. Devasa bir projeyle halkımızın karşısına çıkıyoruz. 


YEŞİL VE ENGELSİZ YENİ HİZMET BİNASI 


Bu binayı farklı kılan özellikler neler? 


Öncelikle Sarıyer Belediyesi, 33 yıl aradan sonra 1 Nisan'da tek çatı altında hizmet vermeye başlayacak. Yeşil ve engelsiz yeni hizmet binası, modern yapısıyla hem belediyecilik anlayışına yeni bir soluk getirecek, hem de vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Binamızın kapıları 1 Nisan Cumartesi günü Pınar Mahallesi'nde yapılacak görkemli törenle Sarıyer halkına açılacak. 93 bin metrekarelik dev merkez yenilenebilir enerji sistemleri ve engelsiz özelliği ile dikkat çekiyor. 


450 MİLYON DOLARLIK YATIRIM 


Bu dev proje belediyecilik hayatınızda neleri değiştirecek? 


Her konuda bizi bir adım daha öne taşıyacak. Yeni açılacak olan belediye binası, 450 milyon dolarlık varlığa sahip. İlçe genelinde yaklaşık 20 farklı noktada hizmet veren birimlerin tek çatı altında toplanmasıyla büyük bir tasarruf sağlanacak. 


Aynı zamanda inşaat mühendisisiniz ve bu proje sizin eseriniz. Yeşil sertifikanın önemini anlatır mısınız? 

Akıllı bina neler sağlar? 


Bu bina, 'dünyanın ilk yeşil kamu binası' olma özelliğine sahip. Yapım ve kullanım süreçlerinde çok sıkı bir denetime tabi tutularak, tüm dünyada geçerli "Yeşil Bina" sertifikasına (BREEAM) sahip oldu. Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi, enerjisinin bir bölümünü kendisi üretiyor. Türkiye'nin en büyük yeşil binasında, su güneş enerjisiyle ısıtılıyor, yağmur sulan 800 bin litrelik kapasiteye sahip depolarda arıtılıyor. Kanalizasyona doğrudan gitmesi gereken su dışındaki lavabo sulan, toplanıp arıtılarak rezervuarlara tekrardan veriliyor. 


ÇITA YÜKSELDİ 

İnsan sağlığı ve doğal çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirecek şekilde tasarlanan yeşil bina, kamu binalarından beklenen çıtayı da yükseltiyor. Sürdürülebilir arazi planlaması, su ve enerji, ekolojik malzeme kullanımı, hava kalitesi, atıkların kontrolü ve kirlilik gibi özellikleriyle Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, benzerlerine göre yüzde 30 daha fazla tasarruf sağlıyor. 


OTOPARK VE TOPLU TAŞIMA KOLAYLIĞI 

Pınar Mahallesi'nde açılacak bina, ana hizmet binası, kültür merkezi, DEMOPARK ve yenilenebilir enerji sistemleriyle cazibe merkezi olma özellikli C Blok dahil toplam 93 bin metrekarelik bir alanda 26 müdürlüğü tek çatı altında toplayacak. Sarıyer halkına konfor sunacak. 800 araçlık otopark kapasitesi ve toplu taşımaya yakınlığı ile de vatandaşın ulaşım sorununa çare olacak. Kaldı ki İstanbul'da en büyük sorun otopark. Biz buna çare olmuş olacağız. Aynca ulaşım açısından da çok rahat bir yerde. Bu da insanlar açısından büyük avantaj ve kolaylık. 


YENİLENEBİLİR ENERJİ SİSTEMLERİ İLE DONATILDI 

İnşaat aşamasında dahi rüzgar ve güneşten yararlanılarak enerjisinin bir kısmının üretildiği binamızda, özellikle enerji ve su tüketiminde büyük tasarruflar ve çevre korumasına büyük katkılar sağladık. 


Yeni Hizmet Binasının Avantaj ve Özellikleri:

  1. Sürdürülebilir enerji performansı 
  2. Geri dönüşümlü malzeme 
  3. Gün ışığı alan ofisler 
  4. Daha verimli enerji ve su kullanımı 
  5. Altyapı hizmetlerinde minimum kaynak kullanımı 
  6. Geliştirilmiş ve daha verimli çalışma ortamı >/ Kullanım ve işletme maliyetlerinde tasarruf 
  7. Personel ilişkilerinde ve hizmet kalitesinde artış 
  8. Bina içi faktörlerinde minimum hastalık riski 
  9. Tüm katlar için engelsiz erişim 
  10. Akıllı, yeşil. Ana Hizmet Binası (Bina mesai saatleri bitimi ve hafta sonlarında adeta uyuyan bir bina haline geliyor, enerji tüketimi en aza iniyor.) 
  11. Aydınlatmalar led, lavabo ve pisuarlar sensörlü 
  12. Binadaki su güneş enerjisiyle ısıtılıyor 
  13. Kanalizasyona doğrudan gitmesi gereken su dışındaki lavabo sulan, toplanıp antılarak rezervuarlara tekrardan veriliyor. 
  14. Su israfının önüne geçiliyor 
  15. Binanın ısıtma ve soğutma sistemi bir odadan kontrol ediliyor 
  16. İklim konforu gözetilen binada az sayıda açılabilir pencere bulunuyor 
  17. Elde edilen enerji, tüketimin üzerine çıktığında, bu fazla elektrik satılabilecek.


Geri Dön