19 / 04 / 2024

Sarıyer'de 11,5 milyon TL'ye satılık villa!

Sarıyer'de 11,5 milyon TL'ye satılık villa!

İstanbul Sarıyer'de yer alan villa İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından satışa sunuluyor. Villanın muhammen bedeli 11 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.



İstanbul Sarıyer'de bulunan villa  İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından satılıyor. İlk ihale günü 26.09.2017 16:00 olan villanın satış bedeli 11 milyon 500 bin TL .





Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN

Tapu Kaydı :İstanbul İli, Sarıyer ilçesi, Tarabya Mahallesi, Yeniköy Hançayırı Yolu Mevkii 960 Ada, 56 Parsel sayılı, 48,960,00 m2 yüzölçümlü, Ana taşınmaz niteliği "OTUZİKİ BLOKLU KARGİR DUBLEKS MESKEN" olan, 1530/48960 arsa paylı, 3. Blok, Bağımsız Bölüm No;3, Bağımsız Bölüm Niteliği "MESKEN" olan taşınmaz.

Özellikleri : Satış konusu taşınmazın; İstanbul İli, Sarıyer ilçesi, Tarabya Mahallesi, Yeniköy Hançayırı Yolu Mevkii 960 Ada, 56 Parsel sayılı, 48.960,00 m2 yüzölçümlü yerde bulunup, Ana taşınmaz niteliğinin "OTUZİKİ BLOKLU KARGİR DUBLEKS MESKEN" olduğu, 1530/48960 arsa payı ile 3. Blok, Bağımsız Bölüm No:3, Bağımsız Bölüm Niteliğinin "MESKEN" olduğu taşınmaz.İstanbul İlinin mutena semtlerinden genelde konut bölgesi olarak tanımlanan Tarabya'da yer alan satış konusu taşınmaz İstanbul Boğazını gören bir panoramaya sahip olup. Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü'ne, Hattat Villaları, Kalender Orduevi, İstanbul Hakim Evi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metin Oktay Tesislerine yakın konumdadır. Şehrin Yeniköy, İstinye, Maslak, Levent vb. önemli semtleri olmak üzere başlıca alışveriş, ticaret merkezlerine, sağlık, eğitim kurumlarına, İstanbul Boğazına ve köprü bağlantı yollarına yakın olması, otoban yollarına kolayca erişim imkanının bulunması, taşınmazı konumu itibari ile oldukça cazip kılmaktadır."Üstay Tarabya Evleri" isimli, Kat Mülkiyeti tesisli, Yönetim Planına haiz sitede 3. blokta yer alan Adnan Kahveci Caddesine yakın konumdaki 3 no'lu satış konusu taşınmazın villa tipi mimariyle, yaklaşık brüt 500 m2 alana sahip ve yaklaşık 30 yaşında olduğu, müstakil bahçesinin bulunduğu, deniz tarafına bakan arka bahçesinde mülke özel açık yüzme havuzunun olduğu, sağında ve solunda sütunlar bulunan ahşap kapı ile giriş aldığı görülmüştür. Villanın 2.Bodrum, 1. Bodrum, Zemin ve 1. Normal katlardan oluştuğu, 5 odasının, 3 banyosunun, 2 mutfağının olduğu, katlar arası erişimin merpenle sağlandığı tespit edilmiştir. Antre zemininin beyaz mermer kaplı olduğu, yine aynı malzeme ile kaplı 5 basamak çıkılmak kaydıyla, Salon ve Ana mutfağın yer aldığı İstanbul Boğazı manzaralı Zemin Kata ulaşıldığı, bu kattaki salon zemininin masif parke, mutfak zemininin ve duvarlarının seramik kaplı olduğu, mutfakta ahşap kapaklı dolapların, mermer tezgahın tercih edildiği tespit edilmiştir. Ahşap küpeşteli ahşap merpenle binanın çatı katı olan 1.Normal katında Boğaz manzaralı, önünde terası île birlikte ebeveyn yatak odasının ve banyosunun yer aldığı, banyo zemin ve duvarlarının bej doğal mermer kaplı olduğu görülmüştür. Giriş mahallinden ahşap merpenle öncelikle 1.Bodrum kata inildiği, burada 3 odanın, zemin ve duvarları seramik kaplı ayrıca bir ortak banyonun yer aldığı, yine ahşap merpenle inilmek suretiyle arka bahçeye ve havuza çıkışı olan, zemini seramikle kaplı olan 2. Bodrum kata ulaşıldığı, burada tuvalet, mutfak ve bir odanın yer aldığı tespit edilmiştir. Taşınmazda pencerelerin pvc doğramadan olup, güvenlik amacı ile 2. Zemin katta dışına ferforje korkuluk kullanıldığı, iç kapıların ahşap kaplama olduğu görülmüştür.

Ana taşınmazda açık otopark alanının bulunduğu, 24 saat güvenlik hizmeti sunulduğu, elektrik, su, doğalgaz tesisatının mevcut olduğu, Belediye alt yapı hizmetlerinden azami derecede faydalanıldığı tespit edilmiştir.

İmar Durumu : T.C. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi imar Müdürlüğü'nün İstanbul 26. İcra Dairesi’ ne yazmış olduğu 27.01.2015 tarih ve İBB No: 15945 sayılı yazılarında;"İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Tarabya Mahallesi, 77 Pafta, 960 Ada, 56 Parsel sayılı yer, 22.07.1983 onanlı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planında "ll. Grup Korualanında" kalmakta olduğu. Bu alanlarda kalan parsellerde korunması gerekli kültür varlığı uygulaması dışında hiçbir yapının yapılamayacağı, ayrıca bu alanların bitki örtüsünün geliştirilmesinin esas olduğu, doğal nedenlerle ve yangın sonucu bitki örtüsünde tahribat olduğu zaman yeni dikilecek ağaçların Boğaziçi Alanının ekolojisine uygun olarak seçileceği, bu alanlarda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama imar Planı ve Plan hükümlerinin geçerli olacağı, diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacağı "belirtilmiştir.

Kıymeti : 11.500.000,00 TL

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler: Beyan Kısmında: Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunca "Tabii Sit" sayılmıştır ibaresi mevcut olup, İrtifak Kısmında: A.M: Krokisinde A harfi ile gösterilen 83,49 m2 B harfi ile gösterilen 90,09 m2 lik kısımlarda 99 yıl müddetle TEK lehine irtifak hakkı bulunduğu (Başlama tarihi: 12.04.1991, Bitiş Tarihi: 12.04.2090-süre:- 12.04.1991 tarih -1069 yev.) ibareleri mevcut olup, tapu kaydı gibidir.

1. Satış Günü : 26/09/2017 günü 16:11 - 16:21 arası

2. Satış Günü : 27/10/2017 günü 16:11 - 16:21 arası

Satış Yeri : İSTANBUL 10.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesini İstanbul 10.İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan Adliye Şubesinde bulunan TR**********************07 İBAN numaralı hesabımıza T.C kimlik ve dosya numarası yazılarakyatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın “şartsız, kesin ve süresiz” teminat mektubunu vermeleri veya Vakıfbank Bankomat kartı olanları Müdürlüğümüzde bulunan POS cihazından yatırmaları lazımdır. Yabancı para kurunda günlük değişimler olmasıve 805 sayılı Kanun'un 1. maddesine göre “döviz” teminat olarak kabul edilmez. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK.127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip ilgililerine gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanentebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/2893 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.20/07/2017


(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön