24 / 04 / 2024

Sarıyer'de tahliye edilen bina sakinleri eşyalarını alabilecek! 

Sarıyer'de tahliye edilen bina sakinleri eşyalarını alabilecek! 

Sarıyer Bahçeköy'de 6 gün önce kolonları patladığı gerekçesiyle boşaltılan bina ile ilgili ön rapor hazırlandı. Bina sakinlerinin eşyalarının aynı anda olmamak şartıyla tahliye edilmesinin risk teşkil etmeyeceği belirtildi.



Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Bahçeköy'de kolonları patlayan bina tahliye edilmişti. Binanın ön raporu hazırlandı.Eşyalarını alamayan bina sakinleri aynı aynda olmamamk şartıyla eşyalarını evlerinden alabilecekler.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Ön rapor çıktı. Betonun mukavemet değerlerini öğrendik. Beklediğimiz gibi riskli çıktı. Aynı şekilde donatı miktarı bakıldığında yani bir betonarme betonu olarak şu andaki olması gerekenin altında değerler çıktı. Mühendislerle birlikte bir değerlendirme yaptık. Bir sonraki aşamanın zaman alacağını göz önünde bulundurarak, insanların mağduriyetlerini azaltmak için eşya tahliyelerine karar verildi. 4'er, 5'er dairelik boşaltmayı planlı bir şekilde yaparak eşyalarını almalarını sağlayacağız" dedi.

Bina ile ilgili Sarıyer Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce rapor hazırlandı. Raporda şu ifadelere yer verildi:
"Gelinen noktada binanın gerek Riskli Yapıların Tespit Edilmesine İlişkin Esaslar 2019 Yönetmeliği gerek beton mukavemet sonuçları açısından riskli bina olarak değerlendirilmesinin kaçınılmaz olduğu ancak binada ikamet edenlerin eşyalarının tamamı aynı anda olmamak şartıyla tahliye edilmesinin sonuçlara göre risk teşkil etmeyeceği kanaatine varılmıştır"

Belediye Başkanı Genç "Ön rapor çıktı. Aldığımız karot değerleri. Yani betonun mukavemet değerlerini öğrendik. Beklediğimiz gibi riskli çıktı. Aynı şekilde donatı miktarı bakıldığında yani bir betonarme betonu olarak şu andaki olması gerekenin altında değerler çıktı. Mühendislerle birlikte bir değerlendirme yaptık. Bir sonraki aşamanın zaman alacağını göz önünde bulundurarak, insanların mağduriyetlerini azaltmak için eşya tahliyelerine karar verildi. 4'er, 5'er dairelik boşaltmayı planlı bir şekilde yaparak eşyalarını almalarını sağlayacağız. Bu arada bina daha önce projelendirilmiş ruhsat alınmış bir bina olmadığı için, risk yapısı devam ediyor. Binanın risk seviyesine bakılacak. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber karar vereceğiz. Bu biraz zaman alacak. Dolayısıyla o çalışmalar devam ederken, bir taraftan da insanların eşyalarını almalarına izin verilmiş olacak" dedi. 

 


Geri Dön