18 / 04 / 2024

Şaşırtan araştırma! Ofisler boş kaldı!

Şaşırtan araştırma! Ofisler boş kaldı!

Pandemi sonrası çalışma yönelimiyle ilgili yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar verdi. İngiltere'de 43 şirketin katıldığı araştırmaya göre; çalışanların çoğu evden çalışmaya geçti. . Rapora göre, çalışanlar haftada ortalama 1 buçuk günü ofiste geçiriyor.



İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan ve toplamda 50 bin kişinin çalıştığı 43 işyerini kapsayan bir araştırma, insanların pandemi öncesine kıyasla ofise çok daha az gittiğini ve evden çalışmanın daha da yaygınlaştığını ortaya koydu. 

 Araştırmaya katılan şirketlerde pandemi öncesi haftada ortalama 3.8 gün ofisten çalışıldığı tespit edildi. Araştırma sonucuna göre; şimdi ise bu oran haftada sadece 1,5 güne düştü. Aynı işyerlerinde Cuma günü ofisten çalışanların oranının ise yüzde 13 olduğu belirlendi. 

OFİSLERDE DOLULUK YÜZDE 29!

Consultancy Advanced Workplace Associates isimli araştırma şirketi tarafından İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yapılan araştırma,  Haziran ve Temmuz aylarında ofislerin ortalama doluluk oranının yüzde 29 olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer sonuç ise; çalışanların en çok hafta ortasında ofise gittiği oldu.


Geri Dön