25 / 04 / 2024

Sayfiye yerlerindeki konut fiyatları yüzde 400'ün üzerinde arttı!

Sayfiye yerlerindeki konut fiyatları yüzde 400'ün üzerinde arttı!

Pandemiden sonra insanların doğada olma istekleri sayfiyelere olan talebi artırdı. Peki, sayfiyelerdeki kiralık ve satılık fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar.



Pandemiden dolayı yaşanan kısıtlamalar, uzaktan çalışma modeli, insanların doğada olma istekleri sayfiyelere olan talebi artırdı. Uzaktan çalışma modelinin devam etmesi, köprüler ve otoyollarla ulaşımın kolaylaşması sayfiyelere olan göçü hızlandırırken, birçok insanın da sayfiyelerde yazlık kiralamalarına zemin hazırladı. Endeksa.com'un Ekonomist Dergisi'ne özel olarak yaptığı çalışma ile sayfiyelerdeki kiralık ve satılık fiyatlarındaki son dört yıllık değişimine haberimizde yer verdik. Araştırmaya göre, Türkiye'nin gözde tatil beldesi Bodrum'un bazı bölgelerinde 2019-2022 arasında satılık konut metrekare fiyatlarındaki artış yüzde 400'ün üzerine ulaştı. 2019-2022 kira endeksine göre ise Alanya'da yüzde 307, Kemer'de yüzde 304, Şile'de yüzde 246, Fethiye'de yüzde 233 artış kaydedildi.

 Sayfiye yerlerindeki konut fiyatları yüzde 400 ün üzerinde arttı!

Ekonomist Dergisi'nde Levent Gökmen Demircileri'in haberine göre, dünya için bir dönüm noktası olan pandemi sonrasında hayatımızda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu dönemin en önemli etkilerinden biri de yazlık bölgelere yoğun göç sebebiyle gayrimenkul fiyatlarının hızlı yükselişi oldu. Sokağa çıkma yasaklarını büyükşehirlerin kaotik ortamında geçirmek istemeyen, salgın dönemindeki panik ortamından kurtulup sakin ve huzurlu bir hayat arayan insanlar Ege ve Akdeniz kıyısın daki yazlık bölgelere akın etti. Uzaktan çalışma sistemine geçişle birlikte beyaz yakalı çalışanlar başta olmak üzere birçok çalışan yazlık bölgelerde kalmayı ve sürekli olarak buralarda yaşamayı tercih ettiler. Yaz mevsiminin yaklaştığı şu dönemde yine yazlık bölgelere olan talepte ciddi bir artış söz konusu. Gelişmiş altyapıları, ulaşım olanakları, pandemide oluşan yoğun göçe karşı hızlı uyum sağlaya bilme kapasiteleriyle öne çıkan Bodrum, Çeşme, Alanya ile Mersin, Balıkesir'de Edremit ve Mersin, Balıkesir'de Edremit ve İstanbul'da Şile gibi sayfiyelere doğru bir hareketlilik yaşanıyor. Bu hareketlilikten yola çıkarak teknoloji odaklı değerleme platformu Endeksa.com'un yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin gözde tatil beldesi Bodrum; 2019-2022 arasında satılık konut m2 fiyatlarındaki artışla lider olurken, Akyarlar'da yüzde 417, Gümüşlük'te yüzde 403'lük, Güvercinlik'te yüzde 398, Bitez'de yüzde 397, Yalıkavak'ta yüzde 382 artış, Kuşadası'nda ise yüzde 415 artış yaşandı. 2019-2022 yılları arasında m2 kira endeksindeki değişim incelendiğinde Alanya'da yüzde 307, Kemer'de yüzde 304, Şile'de yüzde 246, Fethiye'de yüzde 233 artış gözlendi. Peki sektör temsilcileri yaşanan talepleri nasıl değerlendiriyor? İşte ayrıntılar...


Geri Dön