29 / 03 / 2024

Sberbank'tan ev kredisi alana kedi hediye!

Sberbank'tan ev kredisi alana kedi hediye!

Rusya'nın dev bankası Sberbank, ipotekli konut kredisi (mortgage) ile ev alan müşterilerine "şans getirmesi" dileğiyle kedi hediye edeceğini açıkladı. Bu ilginç kampanya büyük ses getirdi.



Sberbank'ın bu ilginç kampanyası haklı olarak ilgi çekse de detayları kedisever müşterilerin pek hoşuna gidecek gibi değil. Çünkü bankanın vaadettiği kedileri müşteriler sahiplenemiyor! Adları Caesar ve Caramel olan 10 kedi arasından seçim yapan müşteriler, yeni evlerinde kedileri sadece iki saat ağırlayabiliyor. 


Kampanyanın çıkış noktası ise, Rusya'da kedinin eve şans getirdiği inanışı.


Rusya'nın en büyük devlet bankası olan Sberbank, 2 yıl önce DenizBank AŞ'nin yüzde 99,85'lik hissesini Dexia Fransa-Belçika grubundan satın almıştı.


SBERBANK


Sberbank, Rusya Federasyonu’nda ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda faaliyet gösteren en büyük banka konumunda. Sberbank aktiflerinin ve öz kaynağının toplam sektör içindeki payı, her ikisi için de %25’in üzerindedir. 1841’de kurulan Sberbank çeşitli müşteri gruplarının ihtiyaçlarına cevap veren ve çok çeşitli bankacılık hizmetleri sunan modern ve global bir bankadır. Sberbank mevduat piyasasının Rusya’daki en büyük oyuncusudur ve Rus ekonomisinin başlıca finansörüdür. Özel tasarrufların cezbedilmesi ve saklanması Sberbank’ın işinin temelini oluşturmuştur; mudilerle karşılıklı olarak faydalı ilişkilerin geliştirilmesi bankanın başarısı için kilit önemdedir. Rusya’daki toplam tasarruf mevduatının yarısına yakını Sberbank’ta tutulmaktadır. Bankanın kredi portföyünün büyüklüğü ise ülkedeki tüm kredilerin üçte birine tekabül etmektedir.


Geri Dön