24 / 04 / 2024

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme! Bunları yapmak zorunlu!

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme! Bunları yapmak zorunlu!

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme getirildi. Bunlara uyulması zorunlu oldu. İşte detaylar!



SCOOTER KULLANICILARI VE TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE YENİ KURALLAR!

Scooter kullanıcıları artık akşam saatlerinde fosforlu yelek giymek zorunluluğu getirildi. Trafikte seyir halindeyken olası sert fren ya da kazalarda bebek ve çocukların anne kucağından fırlayıp istenmeyen kazalara, sakatlıklara mahal vermemek adına minibüs otobüs ve taksilerde çocuk bağlama sistemleri zorunlu hale getirildi. Uçaklardaki bebek ve çocuk emniyet kemerleri artık ticari araçlarda da yer alacak.

''HERKESİN GÜVENLİ HALE GETİRİLMESİ GEREKİYOR''

Sürüş Güvenliği Uzmanı Turgut Yüksekdağ, ''Belli bir sürat üzerinde giderken fren yapıldığı zaman kendinizi kontrol edemezsiniz.  Çünkü otomobil dursa bile vücut ileri gitmeye çalışıyor. Ön tarafta oturanlar için airbagler, emniyet kemerleri var ama hareketli araç içindeki herkesin emniyet kemeri ile güvenli hale getirilmesi gerekiyor'' şeklinde açıklamada bulundu.

Taksilerde en az bir, minibüs ve şehirlerarası otobüslerde toplam koltuk sayısının 10'da 1'i oranda çocuk bağlama sistemlerin bulundurulması zorunlu hale getirildi.

MOTOSİKLETLİLERE GÖZLÜK ŞARTI GETİRİLDİ!

Motosiklet sürücülerine zaten zorunlu olan kaskın yanında bir de gözlük şartı getirildi. Kaskında gözlük aparatı olanlar uygulamanın dışında tutulacak. Sürüş Güvenliği Uzmanı Turgut Yüksekdağ, ''Yolda belirli bir süratte gözünüze girebilecek küçük bir çöp tanesi bile kaza riskini oluşturuyor. Bilinçli olan motorcuların, zaten taktığı bir şeydi. Bu da şimdi zorunlu hale geldi'' diye konuştu.

İlkokul mezunları da bekçi oluyor! Çarşı ve bekçi alımı yeniden başladı! İşte bekçi alım şartları!

Konut ve kira fiyatlarını düşürecek adım atıldı! Müjdeyi Bakan Kurum verdi! İşte detaylar!

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!


Geri Dön