26 / 04 / 2024

Sebahattin Gülçiçek: Gayrimenkul akademisi kurulmalı!

Sebahattin Gülçiçek: Gayrimenkul akademisi kurulmalı!

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün en önemli sorununun eğitim olduğuna işaret eden Sebo İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, gayrimenkul akademisi kurulması önerisinde bulundu.



Sebo İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, Türkiye'de gayrimenkul sektöründeki en büyük sorununun eğitim olduğunu söyledi.

Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gülçiçek konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Kayıtlı-kayıtsız, dolaylı ve direk olarak 1 milyon kişinin istihdam edildiği bir sektörün eğitim konusunda sınıfta kaldığı açıktır. Bu konuda tam bir seferberlik yapılarak Milli Eğitime bağlı gayrimenkul akademisinin kurulması ve bu sektörde bulunan herkesin buraya katılım sağlanması ve bir eğitim hamlesi başlatılması zorunluluğu ortadadır.''

''Yabancı yatırımcıların sayısı artacak''

Gayrimenkul sektörünün, Türkiye'nin büyüm oranlarına yüzde 1,5 dolayında doğrudan katkı yaptığını dile getiren  Gülçiçek, "Böyle dinamik ve her gün yeniliklerin olduğu bir sektörün artık bu şekilde gidemeyeceği ve bunun bir çatı altında birleştirilip disipline edilerek her kesime ulaşması ve yenilikleri anında herkes tarafında öğrenilmesidir. Sektörün eğitim seviyesini yukarılara çıkarmak bu güne kadar doğmuş mağduriyetlerden ders alıp bunları önlemek ve sektörü geleceği açısından çok önemlidir. Sektörde artık yabancı yatırımcılarında sayısı hızla artmakta bu sayede ülkemize kaynak akışı sağlanmaktadır. Bu artış önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. Bunu da göz önünde bulundurarak hazırlıklarımızı yapmalıyız" açıklamasında bulundu. 

''Disipline edilmiş eğitim''

Gayrimenkul sektörünün, Türkiye'nin büyüme oranlarına yüzde 1,5 dolayında doğrudan katkı sağladığını söyleyen Gülçiçek, "Böyle dinamik ve her gün yeniliklerin olduğu bir sektörün artık bu şekilde gidemeyeceği ve bunun bir çatı altında birleştirilip disipline edilerek her kesime ulaşması ve yenilikleri anında herkes tarafında öğrenilmesidir. Sektörün eğitim seviyesini yukarılara çıkarmak bu güne kadar doğmuş mağduriyetlerden ders alıp bunları önlemek ve sektörü geleceği açısından çok önemlidir. Sektörde artık yabancı yatırımcılarında sayısı hızla artmakta bu sayede ülkemize kaynak akışı sağlanmaktadır. Bu artış önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. Bunu da göz önünde bulundurarak hazırlıklarımızı yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

''Eğitim zorunluluğu ortada''

Yeni bir vizyon ortaya koyulması gerektiğini anlatan Gülçiçek, "Bugüne kadar alınan gayrimenkulle ilgili çeşitli belgeler bir tarafa bırakılıp topyekûn bir hamle başlatılmalı. Günümüzde her şeyin değiştiği, geliştiği ve yenilendiği bir ortamda eğitim hamlesi yapılması zorunluluğu ortadadır. Dünyada ve ülkemizde gayrimenkul sektörü çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde, yılda ortalama 1 milyon 400 bin gayrimenkul satışı ortalamasına ulaşılmış durumda. Avrupa’da birinci; dünyada ise Amerika’dan sonra 2. sırada bulunan sektör bu haliyle ilerlemeyeceği açıktır. Eğer biz bu deşiğim ve gelişimi yapamaz isek; yakın bir gelecekte gayrimenkul sektörü sistemini kurmuş, eğitim konusunu halletmiş yabancı firmaların eline geçer. Bunun için her şeyde olduğu gibi gayrimenkulde de eğitim çok önemlidir" dedi.
 


Geri Dön