23 / 04 / 2024

MG Gülçiçek, Gebze Güzeller OSB'de fabrika kurdu!

MG Gülçiçek, Gebze Güzeller OSB'de fabrika kurdu!

Yüzde yüz yerli sermayeli esans üreticisi MG Gülçiçek (MG International Fragrance Company) 65 milyon USD’lik yatırımıyla dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisini Gebze Güzeller OSB'de kurdu



Gebze Güzeller OSB'de bulunan Gülçiçek Gebze Fabrikası bugüm gerçekleştirilen görkemli bir açılışla hizmete girdi. Güzeller Organize Tembelova Alanı 3300 Sokak'ta bulunan fabrikanın açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zekeriya Özak, AKP Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı, Çayırova Belediye Başkanı Şevkim Demirci, GTO Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP Gebze, Dilovası ilçe başkanları, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda sanayici, işadamları ve davetliler katıldı.

 

ZOR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Açılışta ilk olarak firmanın tanıtı filminin gösterimi yapıldı. Ardından ilk olarak şirketin kurucusu Mişel Gülçiçek bir konuşma yaparak, "Bugün bebim için son derece anlamlı bir gün. Bu bfirma artık dünyanın saygın bir firması olm anlamında adım atıyoruz. Terör saldırısından yaşamını yitiren tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Bugüne kadar çok zorlu dönemde geçtik. 1961 yılında kurduğuk bu firma bugün artık dünyanın sayılı esas firması olaraka bu sektörde söz sahibi olmaya aday bir firma oldu. Bir çok zorluklarla karşIlaştık.

 

65 MİLİYON DOLARLIK YATIRIM

Yeni yatırımlar yaparak bugün sizinle birlikte bu tesisin açılışını yapıyoruz. İlk entegre esas tesisini Gebze'de kurduk. 65 milyon doların yüzde yüz sermaye yatırımı ile bu tesisi kurduk. Dünyada ilk kez bu biçimde robotlarle bir tesis inşa ettik. Çalışanlar için sosyal tesisler kurduk. Misafirlerimiz için misafirhanemiz var. Bize güç katan ekibimizle gücümüze güç katmaya devam edeceğiz. Hepinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

 

TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM

Programda daha sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir konuşma yaptı. Bakan Işık, "Bakan olarak beni en çok memnun eden programların başında bu tesislerin açılışıdır. Her gün bu yatırımları devreye almak zorundayız. Bu mutluluğu buruk yaşıyoruz. Son günlerde yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntü yaşıyoruz. Verdiğimiz şehitlerden dolayı yüreğimiz yansada terörle mücadele etmeye devam edeceğiz. Ordumuzu son model araçlarla donatmaya terörü diz çöktürüne kadar devam edeceğiz. 3-5 teröriste bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.

 

MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ

Askerimizin karşısına çıkamayan terör örgütü mayınla askerimizi şehit ediyorlar. Mayınlı saldırıları karşın TÜBİTAK'ta çalışamlarımızı artırdık. Mayınlı saldırılara karşın yoğunluk verdik. Son 13 yılda ordumuzun araç ve gereçlerini yerli üretimle karşılıyoruz. Terör bir insanlık sucudur. Terörle mücadele bir milli mücadele gerekir. Ellerinden geleni yapsınlar. Milletimize güveniyoruz. Terör örgütü ve siyasi uzantıları da bilsin ki birlikte yaşama arzsunu zayıflatamayacaklar.

 

ÇARKLAR YAVAŞ DÖNÜYOR

Ekonomide güven ortamını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Temmuz ayı sanayi üretim endeksi açıklandı. Sanayi üretimi yüzde 0.3 oranında arttı. Ekonomik istikrarla birlikte yatırımlar devam ediyor. Ülke olarak ok sıkıtılar gördük. Ancak günün sonunda kazanan Türkiye'ye güvenenler oldu. Bu fabrika 65 milyon dolarlık dev yatırım. Bu tesis dünyada yapılan en büyük yatırım. Gebze'de 4 OSB'nin otoyola erişim noktasındaki sorunu çözdük. İhalesi yapıldı. TOSB'tan otoyola ulaşacağız. Devletin çarkları ağır dönüyor ama dönüyor. Bazı işler ağır işliyor. Ama eninde sonunda işler hal oluyor. Bu tesisin başta Gülçiçek ailesine ve çalışanlarına hayırlı olmasının diliyorum." diye konuştu.

 

65 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM

Yapılan konuşmaların ardında fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Türkiye'de ürettiği esansları 2.500'ü aşkın yerli firmaya tedarik ve 65 ülkeye ihraç etmekte olan kuruluşun, İngiltere, Amerika, Fransa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya bölgeleri ağırlıklı ihracat yaptığı ülkeler arasında yer alıyor. Dünyanın sayılı markalarına esans tedarik eden MG International Fragrance Company yapmış olduğu yeni yatırımıyla, bu alandaki hakimiyetini arttırmayı ve önümüzdeki 10 yıllık süreçte sektöründe dünyada ilk 10 sıra içerisinde yer almayı hedefliyor.

 

TEMELLERİ 2011 YILINDA ATILDI

Tesisin temelleri 2011 yılında atıldı. Üç buçuk yıl süren inşaat süreci sonrası  yeni üretim tesisinin resmi açılış törenine, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının üst düzey  yöneticilerinin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileri ve sahipleri de katılıyor.

 

‘‘KOKU’’ ENDÜSTRİSİNE HAYATINI ADAMIŞ BİR AİLE

Mişel Gülçiçek tarafından 1961 yılında kurulan MG Gülçicek,  kuruluşun kendi ürettiği özel esanslarla bu alanda dünya devleri arasına girmeye aday bir noktaya geldi. Mişel Gülçiçek ve ailesi için koku hayatlarının en önemli parçası. Kokuya adanmış yarım yüzyılı geride bırakan Türk sanayicisi, her kazancını yatırıma dönüştürerek üretime devam ediyor. MG International Fragrance Company  dünyanın tek bir çatı altındaki ilk entegre esans üretim tesisi yatırımını Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) açtı. 65.000.000 USD’ı aşkın yüzde yüz yerli sermayeli yatırımıyla 8 kat büyüme göstererek  20.000 m2’lik arazi üzerinde 45.000 m2’lik bir tesis kuran kuruluş, dünyanın sayılı esans üretim tesislerinden birine sahip olmuş oldu. Esans üretiminde dünyada bu büyüklükte üretim gerçekleştirebilen otomatik üretim robotu da ilk kez bir Türk fabrikasına kuruldu. 5.000m2’lik alanı innovasyon, organik sentez ve  araştırmalarına ayıran MG International Fragrance Company 5 yıl içerisinde üretmekte olduğu hammadde sayısını artırmayı hedefliyor. 2015 sonunda MG International Ingredients olarak hammaddeleri ayrı bir yapı içerisinde dünya çapında satışa sunacak.

 

SANAT VE ÜRETİM İÇ İÇE

Teknolojik yatırımın yanında MG International Fragrance Company’nin üretim tesisleri, sadece bir üretim merkezi değil aynı zamanda bir yaşam alanı. Kendine özgü mimari tasarımı olan 7 bina, içeriden kapalı alanlar arasında köprü geçişlerle bağlanarak tek bir avlu etrafında toplanıyor. Fabrika çalışanları ve MG International Fragrance Company’nin dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri bu sanat ve üretimin iç içe olduğu yeni konseptin yarattığı ışıltının hayranlığını, üretilen yüzlerce çeşit farklı kokunun esintisiyle birlikte yaşama şansı buluyorlar. Girişte sizi önce kendine özgü mimari tasarım karşılıyor. Bekleme salonunda kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir dekorasyon duvar kütüphanesi ve hemen yanı başında bir koku müzesiyle kendinizi  koku dünyasıyla tanışma fırsatı bulduğunuz bir ortamda buluyorsunuz. Bu özel mimariyi sanatla iç içe hale getirense her biri özenle seçilmiş farklı türdeki sanat eserlerinin yine farklı konseptlerde tesis içinde yer alıyor olması. Kimi duvarları süsleyen modern sanat çalışmaları, Japon Raku seramik sanatından rengarenk örnekler, cam üzerine rengarenk işlenmiş tablolar, girişteki Japon bahçesi, ahşap ve seramik tasarımlarla granit ve benzeri taşlardan oluşturulan dekorasyon, bir üretim tesisi yerine kendinizi koku dünyasıyla iç içe olduğunuz bir terapi merkezinde olduğunuz hissi uyandırıyor.

 

ÇALIŞANLARA DEĞER

MG International Fragrance Company'nin yeni tesisi insana yapılmış bir yatırım. Bina içinde toplantı salonları, 150 kişilik bir auditorium, pilates ve fitness salonları, mescit, bir yarı olimpik yüzme havuzu ve konukların, yurtdışından gelen uzmanların ya da yoğun çalışma temposu nedeniyle evlerine gidemeyen çalışanların konakladıkları 44 kişi kapasiteli 4 VIP odalı butik otel tarzında bir misafirhanesi var. Bistro tarzındaki Restaurant çalışanlara her gün farklı damak lezzetlerinden oluşan menüsüyle hizmet veriyor. Sektörde bir başka eşi benzeri bulunmayan Gebze fabrikasında, takdim ve takdir anlayışıyla aidiyet duygusu derinden hissediliyor; personelin şirket bünyesinde çalışma ortalaması 18 yıl. MG International Fragrance Company'nin dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ve fabrika çalışanları, sanat ve üretimin iç içe olduğu yeni konseptin yarattığı ışıltının hayranlığını, üretilen yüzlerce çeşit farklı kokunun esintisiyle birlikte yaşama şansı buluyorlar.

 

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PARFÜMÖRLERİ

MG International Fragrance Company, dünyanın en iyi koku uzmanlarını; Türk ve yabancı parfümörleri ahenkli bir yaratım süreci içinde bir araya getirmeyi başarmış bir kuruluş. Alanında uzman sekiz parfümörün tasarladığı yeni formüller sektöre yeni bir soluk getirmeye devam edecek.

 

2.KUŞAK ARGE’NİN BAŞINDA

Kokuya adanan bir hayat içinde yaşayan Gülçiçek ailesinin her ferdi MG International Fragrance Company‘nin gelişimi için farklı birimlerde yer alıyor. Eğitimini Yale’de tamamlayan ve 2002 Nobel Kimya  ödülü sahipleri John B. Fenn and Craig M. Whitehouse ile çalışan, şirketin kurucusu Mişel Gülçiçek’in oğlu, Dr. Erol Gülçiçek 37 yıllık akademik ve kimya alanındaki uluslararası araştırmalar kariyeri ardından MG International AR-GE bölümünün yönetimine geçti.



Bizim Kocaeli 


Geri Dön