24 / 04 / 2024

Sebahattin Öztürk: Konyaaltı sahilinin akibeti bir an önce çözülsün!

Sebahattin Öztürk: Konyaaltı sahilinin akibeti bir an önce çözülsün!

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, geçtiğimiz günlerde kıyı kanununa aykırı yapıların yıkıldığı Konyaaltı sahilinin, yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart 2014 tarihine kadar sahibinin belli olması gerektiğini söyledi....




Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, geçtiğimiz günlerde kıyı kanununa aykırı yapıların yıkıldığı Konyaaltı sahilinin, yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart 2014 tarihine kadar sahibinin belli olması gerektiğini söyledi. Sahilin, projelerini getirmeleri halinde ilçe belediyesi Konyaaltı'na veya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edileceğini belirten Öztürk, "31 Mart'tan sonra polisle mi yürüteceğiz bu işi?" diyerek, konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasından taraf olduğunu dile getirdi.


Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) aralık ayı meclis toplantısının misafiri olan Vali Öztürk, işadamlarının sorusu üzerine Konyaaltı sahilindeki kaçak yapıların yıkımıyla ilgili teşekkür beklediğini söyledi. Yıllardır eleştiri konusu olan sahildeki yasaya aykırı yapıların ortadan kaldırıldığını hatırlatan Vali Öztürk, "Bu kolay olacak bir iş değildi." dedi. Haziran ayında Antalya'da göreve başladığında önünde bulduğu yıkımların turizm sezonunun bitmesi beklendiği için geciktirildiğini dile getiren Vali Öztürk, bundan sonra yapılması gerekenin, sahili Büyükşehir ya da Konyaaltı belediyelerinden birine tahsis etmek olduğunu kaydetti. Vali Öztürk, "Bu ikisinden biri proje sunduğu takdirde bugün itibariyle biz o yeri mutlaka birisine tahsis etmek durumunda kalacağız." diye konuştu. 


Konyaaltı sahilinin bugünkü haliyle kalmasının mümkün olmadığını, 30 Mart 2014 kapanacağı için o tarihten sonra İl Özel İdaresi marifetiyle de bir şeyler yapmanın mümkün olmayacağını anlatan Öztürk, "Biz özel idare olarak sadece koruma ve kollama bakımından bakıyoruz. Tuvaletlerin temiz, gece güvenlikli olması. Bizim iş bundan ibarettir. Sadece o tür hizmetleri 30 Mart'a kadar yapmayı ancak taahhüt ederiz." ifadesini kullandı. 31 Mart 2014 tarihine kadar sorunun çözülmesi ve turizm sezonunun başlayacağı nisan ayından önce sahilin sahibinin belli olması gerektiğinin altını çizen Vali Öztürk, şu değerlendirmede bulundu: "31 Mart'tan sonra polisle mi yürüteceğiz bu işi? Yürütemeyeceğimize göre mutlaka bir mahalli idare kuruluşunun eli değmesi lazım oraya. Bu iş bütçeli, alışveriş, satış yapabilen bir varlığı gerektiren bir şey. Şirket yapamaz yasa müsait değil. Plajların kime verileceğini yasa öngördüğüne göre, ayın 31'inde bunu alacak kişinin belli olması lazım. Çünkü 30 Mart'ta özel idarenin işi bitmiş olacak." 


Sorunun çözümü için görevlendirdiği Antalya Defterdarı'nın gerekli görüşmeler için Ankara'ya gittiği bilgisini veren Vali Öztürk, gelecek hafta kendisine bilgi verileceğini de sözlerine ekledi. ATB Başkanı Ali Çandır da, Antalya için önemli bir fırsat doğduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Dünya incisi Konyaaltı sahili bundan sonra ne halde olacak? Antalya'da, hep olaylar oldukta sonra fikir koyan ya da destekleyen halimiz var. Önümüzde böyle bir fırsat var. Bu kentin sahipler burayı projelendirmeli ve ne olması gerektiğine karar vermeli. Gerek yerel yönetimler, gerek bu kent; nasıl bir Konyaaltı sahili beklediğimizi çizmeli ve talep etmeli. Gerekirse konsorsiyumlar oluşturup talip olabilmeli. Antalya suyun akışına bırakılacak bir kent olmaktan çoktan çıktı. Bu kentin ileri gelenleri, kanatta önderleri sahip çıkmalı diye düşünüyorum." 


Zaman


Geri Dön