18 / 04 / 2024

Lübnan'dan 'Sayda Türk Hastanesi bir an önce açılsın' talebi!

Lübnan'dan 'Sayda Türk Hastanesi bir an önce açılsın' talebi!

Lübnanlı Milletvekili Usame Saad, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) açılış çalışmalarını devam ettirdiği Türk hastanesinin bir an önce faaliyete geçirilmesini talep etti. 



Lübnanlı Milletvekili Usame Saad, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) açılış çalışmalarını devam ettirdiği Türk hastanesinin bir an önce faaliyete geçirilmesini talep etti. 

Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinden bağımsız Milletvekili Saad, yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki sınırlı sağlık imkanları gölgesinde son haftalarda artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına dikkat çekerek, "Sayda Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi, tıbbi malzeme ve teçhizatların bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından hiçbir gecikme yaşanmadan bir an önce açılsın" diye konuştu. 

Çoğalan Kovid-19 vakaları sebebiyle kamu ve özel hastanelerdeki doluluk oranlarının gittikçe arttığı Lübnan'daki Türk hastanesine olan ihtiyacın önem arz ettiğin vurgu yapan Saad, şöyle konuştu:

"Lübnan Sağlık Bakanlığından, Sayda Türk Hastanesi'nde görev alacak teknik ve sağlık kadrolarını belirleyecek komite oluşturmasını talep ediyoruz. Hastanede görev alacak teknik ve sağlık görevlileri belirlenirken siyasi aidiyet yerine yetkinlik ve deneyimin dikkate alınmasını temenni ediyoruz."

Saad, Sağlık Bakanlığını, Türk Hastanesi'nin bir an önce hizmete açılması için tüm sorumluluklarını yerine getirmeye davet ederek, açıklamasında "Bu hastane, yıllardan beri hiçbir gerçek gerekçe olmadan kapalı tutuluyor. Sağlık alanındaki mevcut şartlara rağmen hastaneyi hizmete açma işlemini içerideki siyasi birtakım sebeplerden ötürü daha fazla geciktirmek, affedilmeyecek suç olacaktır" şeklinde konuştu. 

- Türk Hastanesi, yıllarca iç anlaşmazlıkların kurbanı oldu

Başkent Beyrut'un 44 kilometre güneyinde bulunan Sayda kentinde yapım ve donanımı tamamlanan Türk Travma ve Rehabilitasyon Hastanesi, acil servis, yoğun bakımlar, ameliyathaneler ve teknik birimlerin planlandığı tedavi; idare, hasta yatak birimlerinin planlandığı hasta bakım bloklarından meydana geliyor. 

Kasım 2010'da Lübnan'a teslim edilen Sayda Türk Hastanesi, yıllardır tüm donanımıyla hizmet verebilecek durumda olmasına rağmen ülke içi siyasi anlaşmazlıklar sebebiyle halka hizmete başlayamadı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlama sonrasında ülkedeki sağlık ihtiyaçları dikkate alarak Sayda Türk Hastanesi'nin bir an önce hasta kabulüne başlamasını sağlamak üzere Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu'nu özel temsilci olarak görevlendirmişti.

Prof. Dr. Topaloğlu ve beraberindeki Türk heyeti, 13 Ağustos'ta Lübnan'da dönemin Başbakanı Hassan Diyab ve Sağlık Bakanı Hamad Hasan ile hastaneyi açma çalışmalarına hız verme konusunda anlaşmıştı.

TİKA'nın, Sayda Türk Hastanesi'ni açılışa hazır hale getirme yönünde başlattığı çalışmaları sürüyor.

Lübnan'daki Türk Hastanesi'ni açma çalışmaları TİKA tarafından başlatıldı!


Geri Dön