18 / 04 / 2024

Kıbrıs'ın imar planları bir an önce yapılsın!

Kıbrıs'ın imar planları bir an önce yapılsın!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer gündemdeki “imar planı” konusunu değerlendirdi. Gürcafer, halkın sürece dahil edilmediği sürece sıkıntıların devam edeceğini söyledi.



Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, gündemdeki “imar planı” hakkında konuştu. Gürcafer, halkın sürece dahil edilmediği sürece sıkıntıların süreceğini anlattı.

Kıbrıs Postası Gazetesi'nde yer alan habere göre Gürcafer, şu açıklamalarda bulundu: “İmar planlarının bir an önce yapılması lazım. Gemikonağına müdahale edilemedi uzun yıllarca, Bir başka örnek ise; Lefke’de üniversite yapılacağı kararı alındığında imar planının yapılmasının gerekliliğiydi.

Şehir plancıları da bir yerde haklı çünkü onlarda da yeterli personel yok, bunu değiştirecek kimdir? Tabii ki siyasetçiler… Umarım bizleri de dahil ederler bundan sonra olacak süreçlere… Eğer sorumlu olanlar arasında bizler de olsaydık, elbette olumlu katkılarımız da olacaktı.

Bürokrasinin yavaşlığı sebebiyle işler hep aksıyor… Şehir plancıları, “herkese verseydik çok fazla fikir çıkacaktı, karışıklık olacaktı” diyor fakat şu anda olan ne?

Öncelikle vizyonun halkla birlikte ortaya konması lazım… Yapılacak üniversiteler öğrenildikten sonra ona göre planların hazırlanması gerekiyor. Mağusalı’ya hiç kimse bir şey sormadı.

Mağusa Yük Limanı’nın oradan kalkması lazım, orasının turizm limanına döndürülmesi gereklidir.”

Kıbrıs'ın imar planlarına ön yargı var!

Kıbrıs Mağusa'da imar planı gerginliği!


Geri Dön