29 / 03 / 2024

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyetinden Kıbrıs'ın imar planına destek!

CTP heyeti, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı çerçevesindeki öneri ve görüşlerini dinledi. Heyet, Kıbrıs'ın planlarına destek vereceklerini açıkladı.



İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Cumhuriyetçi Türk Partisi MYK üyesi ve Yerel Yönetimler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam, Parti meclisi üyeleri, Onur Olguner ve Birol Karaman’dan meydana gelen CTP heyetini kabul etti. Detay Kıbrıs'ta yer alan habere göre; Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı kapsamında öneri ve görüşlerini dinledi.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı kapsamında İçişleri Bakanlığında düzenlenen toplantıda, CTP heyeti ile Şehir Planlama Dairesi Müdürü ve planlama ekibi ile beraber son aşama hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çok verimli bir toplantı düzenlediklerini sözlerine ekleyen Bakan Baybars, CTP heyetine yapıcı önerilerinden dolayı teşekkür ederek, makul olan görüşleri değerlendireceklerini kaydetti.

CTP Heyeti, genel olarak Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar planı hakkında zaten dörtlü koalisyon döneminde de destek verdiklerini ve katkı vermek amacı için bazı görüşlerinin plana dahil edilmesiyle desteklerinin süreceğini kaydetti. İçişleri Bakanlığı Şehir Planlama Dairesi planlama ekibiyl gerçekleşen istişare sonrası, yapılacak yeni inşaat başvurularında atık su arıtma, yağmur suyu draenaj ve benzeri altyapı faaliyetleri için belediyelere fon ayrılmasının, 51/95 belediyeler yasasında yapılması öngörülen değişiklikte yer alması konusunda hem fikir olundu.

İmar planında bulunan eylem planı kapsamında ilk 5 yıl içerisinde ulaşım master planı hazırlanması konusunda da hem fikir olunarak, bu öneri Mağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Plana aktarıldı.Ayrıca taşkın risk taşıyan alanlarda yapılması planalan planlama onayı başvurularının su işleri dairesi, belediye ve/veya kaymakamlık tarafından hazırlanacak Taşkın Riski Yönetim Planına uygun olarak sonuçlandırılmasıyla ilgili hemfikir olunarak bu ortak görüşte Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Plana yansdı.

İçişleri Bakanı Baybars, CTP heyetinin plana dair önerilerini detaylı şekilde aldıklarını ve makul olan yapıcı görüşlerin İmar Planına aktarıldığını belirtti.CTP heyeti de plana katkı koymak amacında olduklarını ve CTP olarak yapmış oldukları önerilerin İmar Planında aktarılmasından memnun olduklarını dile getirdi. Bakan Ayşegül Baybars, CTP Heyetine yapmış oldukları makul öneri ve görüşleri için teşekkür etti.


Geri Dön