25 / 04 / 2024

Seçim sonrası konut fiyatlarında artış bekleniyor!

Seçim sonrası konut fiyatlarında artış bekleniyor!

Seçimden kaynaklanan durgunluğu üzerinden atacak olan piyasa yüzde 20ye varan zamlara hazırlanıyor. Konut piyasası zamsız son haftalarını geçiriyor. Son birkaç aydır seçim belirsizliği nedeniyle durgun olan konut piyasası, seçim stresini üzerinden attı



Seçimden kaynaklanan durgunluğu üzerinden atacak olan piyasa yüzde 20ye varan zamlara hazırlanıyor. Konut piyasası zamsız son haftalarını geçiriyor. Son birkaç aydır seçim belirsizliği nedeniyle durgun olan konut piyasası, seçim stresini üzerinden attı. Piyasanın önümüzdeki günlerde hareketlenmesi bekleniyor. Bir diğer beklenti ise konut fiyatlarına ilişkin. Demir-çelikte yaşanan maliyet artışlarını fiyatına yansıtmayan şirketler hazirandan sonra zamma hazırlanıyor. Sektörün önemli aktörlerinin bir kısmı temmuz, bir kısmı ise eylülde fiyatların yüzde 5 ile 20 arasında artmasını bekliyor. Geçen yıl yeni konutlarda artış yüzde 6 seviyesinde kalmıştı. Eylüle doğru fiyat düzenlemesi bekleyen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Yüzde 5-10 arası artışlar bekliyoruz. Dumankaya Cadde, Flex, Modern ve Vizyonda bizde aynı oranlarda artış yapacağız dedi.

Seçim yokmuş gibi ev sattık

Sur Yapının patronu Altan Elmas, haziran sonrasında fiyatlarını yüzde 10 artıracağını deklare etti. Elmas, Seçim olmasına rağmen seçim yokmuş gibi ev sattık. Hedefler tuttu, artış yapacağız dedi. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım da Ramazana kadar yüzde 5-10luk artışların gerçekleşeceğini kaydetti.
Bugün


Geri Dön