29 / 03 / 2024

SEDAŞ, Üniversiteler ile ortak projeler gerçekleştirecek!

SEDAŞ, Üniversiteler ile ortak projeler gerçekleştirecek!

SEDAŞ, elektrik dağıtım bölgesindeki üniversitelerle etkin iletişim kurma hedefi doğrultusunda, SAÜ,KOÜ,BAİBÜ,DÜ ve GTÜ ile ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla ilk adımları attı.



SEDAŞ İnsan Kaynakları Direktörlüğü, Dağıtım Direktörlüğü ve İş Geliştirme Müdürlüğü’nün  üniversiteler ile gerçekleştireceği işbirlikleri doğrultusunda, öğrencilerin proje üretmelerine olanak sağlamak amacıyla AR-Ge alanında çalışmalar yapılması planlandı. Ayrıca üniversite öğrencilerine SEDAŞ’ta oluşturulacak kontenjanla staj yapma imkanı da sağlanacak.

SEDAŞ, üniversitelere dönük iletişim çalışmalarında ilk adımı attı

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven gençlerin henüz üniversitede okurken, iş hayatı ile ilgili deneyim kazanmasının önemine dikkat çekerek “Proje üretme imkanı sağlandığında, bu projeleri raporlarla tanıtmak, yöneticilere sunuşlar yaparak bir fikri savunmak, iş hayatının vazgeçilmez unsurlarıdır. SEDAŞ olarak, öğrencilere bu tecrübeleri de yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

SEDAŞ’ın üniversitelerde öğrencilerle buluşması için gerekli çalışmalara da başlandığını belirten Bekir Sami Güven, elektrik dağıtım sektörü deneyimlerinin öğrencilere aktarılmasını hedeflediklerini belirtti. Güven “Bir elektrik dağıtım şirketi olarak Ar-Ge projelerimize yönelik öncelik ve ihtiyaçlarımızı, Ar-Ge projelerinin belirlenmesi, planlanması ve gerçekleştirilmesi süreçlerini, ilgili üniversitelerimizle birlikte de ele almayı arzu ediyor, Ar-Ge öncelikleri konusunda farkındalık yaratılması ve ilgili taraflar arasında sağlıklı ve sürekli bir iletişim ortamının kurulmasını hedefliyoruz” dedi.


Gebze Haber


Geri Dön