19 / 04 / 2024

Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat'tan konkordato talebi!

Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat'tan konkordato talebi!

Altyapı sektöründe faaliyet gösteren 2 firma konkordato başvurusunda bulundu. Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat konkordato talebi yaptı.  



İnşaat sektöründe faaliyet gösteren dev firmalar borçları nedeniyle konkordato başvurusu yapıyor. Birçok proje de üstlenici firma olarak görev alan Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat konkordato talebinde bulundu. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, daha çok yol inşaatlarında hizmet veren Sedyol İnşaat, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne adi konkordato talebi yaptı. 

Firmanın tamamladığı projeler arasında Süleymanpaşa'da merkez mahallelerde asfalt yol, yapım, onarım ve yeni imalat yapılması yapım işi, Ayvalık ilçesi yollarına bitümlü sıcak karışım kaplama (BSK) ve çift kat emülsiyonlu sathi asfalt kaplama yapım işi ve Malkara – Tekirdağ Ayr – liman bağlantısı yolu toprak işleri, sanat yapıları, BSK ve çeşitli işler bulunuyor.

Payas İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkardato talebinde bulundu. Şirket, 2 Ağustos tarihinde 3 aylık geçici mühlet verirken, konkordato komiseri olarak İcra İflas Hukukçusu Mehmet Kamil Yıldırım, Yeminli Mali Müşavir Emine Leyla Kıyat ve İnşaat Mühendisi Mehmet Ali Güldal atandı. 

Payas İnşaat, Sancaktepe Sultanbeyli Metro Projesi’nde Sarıgazi İstasyonu’nun iki şaftının ve 1700 metrelik tünelin kazısında üstlenici firmaydı. 
 


Geri Dön