25 / 04 / 2024

Sefaköy'de hastane açılması talebi mecliste!

Sefaköy'de hastane açılması talebi mecliste!

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Sefaköy Gültepe Mahallesi'nde hastane açılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Sefaköy Gültepe Mahallesi'nde hastane açılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''İstanbul'un Küçükçekmece İlçesi Sefaköy Gültepe Mahallesi bölgesinde vatandaşların faydalanabileceği bir hastanenin olmaması hakkında aşağıdaki sorularımın yanıtlanması gerekmektedir'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1- Küçükçekmece Sefaköy bölgesi, nüfusunun yoğun olduğu bir bölgedir. İlçedeki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, Sefaköy'e uzak kalmaktadır. Sefaköy'de vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği bir devlet hastanesi neden hizmete açılmamaktadır?

2- Bakanlığınız, sağlık tesislerinin, hastanelerin kurulacağı alanları nasıl bir sistemle belirlemektedir? Nufüs yoğunluğu ve diğer hastanelere uzaklık, sağlık tesisinin kurulumunda dikkate alınan bir kriter değil midir?

3- Söz konusu bölge için yapılması planlanan bir hastane projesi var mıdır? Var ise muhtemel, öngörülen başlangıç ve bitiş tarihleri ne zamandır?


Geri Dön