19 / 04 / 2024

Başiskele'ye hastane yapılması talebi mecliste!

Başiskele'ye hastane yapılması talebi mecliste!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesine hastane yapılması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Başiskele ilçesine hastane yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Tükkan, ''Kocaeli Devlet Hastanesi Başiskale Polikliniği, nüfusu 100.000'e yaklaşan ilçenin tamamına hizmet vermektedir. 37 mahalleye sahip Başiskale'de mahallelerin bazılarında Aile Sağlığı Merkezleri bulunsa da mevcut nüfus yoğunluğu ve ilçede gittikçe artan nüfus nedeniyle vatandaşlar tam teşekküllü bir hastanenin yapılmasını ve ilçeye hizmet vermesini istemektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:

1- Nüfusu 100.000'e yaklaşan 37 mahalleye sahip Başiskale'de mevcut nüfus yoğunluğu ve ilçede gittikçe artan nüfus düşünülerek ilçeye tam teşekküllü bir hastane yapılması düşünülmekte midir?

2- Başiskale'ye tam teşekküllü bir ilçe hastanesi yapılması Bakanlığın programı dahilinde var mıdır?

3- Başiskale'ye bir ilçe hastanesi yapılacaksa bu ne zaman gerçekleşecektir ve nereye yapılması planlanmaktadır?

4- Bakanlığın programı dahilinde ilçeye bir hastaneye yapılması yer almıyorsa şu anda hizmet veren Başiskale Polikliniği'ndeki doktor ve personel sayısının artırılması ve polikliniğe yeni birimler eklenmesi düşünülmekte midir?


Geri Dön