24 / 04 / 2024

Yerköy OSB'ye demiryolu hattı yapılması talebi mecliste!

Yerköy OSB'ye demiryolu hattı yapılması talebi mecliste!

Yerköy ilçesinden organize sanayi bölgesine demiryolu hattı yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yerköy ilçesinden organize sanayi bölgesine demiryolu hattı yapılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Keven, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Keven, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması hususunda gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederim.'' diye konuştu.

Keven, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Yozgat ilimizde Yerköy ilçesi Saray köyü sınırlarında Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. 1997 yılında kurulduğundan beri ne yazık ki burası tam kapasiteye ulaşamamış ve arzu edilen ağır sanayi yatırımlarına kavuşamamıştır. OSB'ye olan talebi artıracak çözümlerden biri demiryolu taşımacılığı hizmetinin sunulmasıdır. Birçok yatırımcı bu talebi iletmektedir. Yerköy ilçesinden geçen demiryolundan OSB'ye yük taşımacılığı için 15 kilometrelik bir demiryolu hattı yapılmalıdır.''

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'in soruları:
1- Yerköy ilçemizden Organize Sanayi Bölgesi'ne 15 kilometre uzunluğunda bir demiryolu hattının yapılması önem arz etmektedir. Yük taşımacılığı için Yerköy OSB arasına demiryolu hattının yapılması planlanmakta mıdır?

2- 23 yıldır demiryolu taşımacılığına kavuşturulmayan Organize Sanayi Bölgesi'ne demiryolu hattının yapılması amacıyla 2021 Yatırım Programı'nda yer verilebilir mi? Proje çalışması başlatılabilir mi? 


Geri Dön