27 / 04 / 2024

Şehir hastaneleri yatırımları hız kesmeyecek!

Şehir hastaneleri yatırımları hız kesmeyecek!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı Kayseri Şehir Hastanesinin açılış töreninde, önemli açıklamalarda bulundular. 



Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Sağlıkta milletimizin memnuniyet oranını yüzde 39'lardan yüzde 75'lere çıkardık, daha da yukarıya taşımak hedefimizdir." diye açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; daha önce Yozgat, Isparta, Mersin ve  Adana  şehir hastanelerini açtıklarını dile getiren Demircan, Kayseri'den sonra bu yıl Eskişehir, Manisa, Elazığ ve  Ankara  şehir hastanelerini de açacaklarını dile getirdi. 

Böylelikle 2018 yılı içerisinde hizmete alınan şehir hastanesi sayısının 9'u bulacağını vurgulayan Bakan Demircan, şöyle devam etti:

"Halkımız her hizmetin en iyisine layıktır. Konu sağlık olunca hizmetin en iyisini verme hassasiyeti daha da artmaktadır. Şehir hastaneleri konseptiyle birlikte iddialıyız ki sağlıkta dünyanın en iyi hizmetini veren ülkelerin başında yer alıyoruz. Üstelik bunu sosyal devlet olmanın gereği olarak bedelsiz gerçekleştiriyoruz. Halkımız bütün sağlık hizmetlerini genel sağlık sigortası kapsamı içerisinde alıyor. Sağlıkta milletimizin memnuniyet oranını yüzde 39'lardan yüzde 75'lere çıkardık, daha da yukarıya taşımak hedefimizdir. Şehir hastaneleri ile bu memnuniyet oranı elbette daha da yukarıya çıkacak, otel konforunda dediğimiz sağlık hizmetini halkımız bütünüyle daha da güzelini elbette hakediyor. Bu hizmetleri bir tek muhalefete beğendiremiyoruz. Ama biliyoruz ki kapalı kapılar ardında verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini onlar da zikrediyor, onlar da kabul ediyor."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de yapımı tamamlanan şehir hastanesinin her aşamasını dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunduğuna değinen Özhaseki, "Şehir hastanemizi gelip yerinde inceledik, kontrol ettik. Bir taraftan gururlandık bir taraftan duygulandık. Gururlandık, çünkü böyle bir hastane dünyanın hiçbir yerinde yok. Bir taraftan da duygulandık. Eczaneden ilaç alamayan garipler için zamanında aramızda para toplayıp ilaç alırdık. Doktora gidemeyen insanları kendi aramızda para toplayıp tedavi ettirirdik. Gençliğimizde hastanelere gittiğimizde kuyruklarda gece 3'te, 5'te sıra bekleyerek sıra numarası almaya çalışırdık ama Allah’a hamd olsun bütün bunlar bitti." ifadesini kullandı.


Geri Dön