26 / 04 / 2024

Şehir hastanelerinde kira ve hizmet bedeli için 16.4 milyar TL ayrıldı!

Şehir hastanelerinde kira ve hizmet bedeli için 16.4 milyar TL ayrıldı!

Rönesans Holding'in müteahhitliğini üstlendiği ve işletmesini yaptığı 5 şehir hastanesinin işletmesi Danimarkalı ISS'ye devredildi.



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Murat Muratoğlu bugünkü köşesinde şehir hastanelerinin satışını kaleme aldı.

İşte Murat Muratoğlu'nun 'Şehir hastaneleri hayali Danimarka’ya satıldı' başlıklı yazısı...

Yerli ve milli olduğu belirtilen, dünyanın kıskandığı vurgulanarak açılışları yapılan şehir hastanelerinin 5 tanesi Danimarkalılara satıldı ve devir işlemi gerçekleştirildi.

Hastanelerin satışı yapılan Danimarkalı şirket ISS, AVM işletmeciliğiyle biliniyor. Türkiye'de yaklaşık 100 AVM ve 50 civarlarında market-mağaza zincirine işletme ve yönetim hizmeti sunuyor.

Şehir hastanelerinde kira ve hizmet bedeli için 16.4 milyar TL ayrıldı!

Türkiye genelinde 40 binden fazla çalışanı bulunuyor. Bu durumda şehir hastaneleri de AVM mantığıyla işletildiğine göre, sağlık sektörüne de yabancı sayılmazlar. Haliyle şimdi 25 senelik imtiyaz ve dövize endeksli hazine garantileri de Danimarkalıların olacak.

Bu seneye ait bütçede şehir hastanelerinin kira ve işletme hizmet bedeli için gerçekleştirilen ödemelerin tutarı için 16 milyar 392 milyon TL ayrıldı. 25 senelik milyarlarca dolar tutarındaki gelir garantilenmiş durumda. Devlet şirkete sözleşmeyi 49 seneye kadar uzatma imkanı da sundu. 

Rönesans Holding'ten şehir hastaneleri açıklaması!

5 şehir hastanesinin Danimarkalı şirkete devredilmesi TBMM’de!


Geri Dön