28 / 03 / 2024

Fikret Şahin: Şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli ödemekten vazgeçin!

Fikret Şahin: Şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli ödemekten vazgeçin!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Meclis'te düzenlediği toplantıda şehir hastanelerinin maliyetleri ile kira ve hizmet bedellerine ilişkin açıklamalarda bulundu...



Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, "Şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli ödemekten vazgeçin" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Şahin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, şehir hastanelerinin maliyetleri ile kira ve hizmet bedellerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fikret Şahin açıklamasında şunları dile getirdi:

"İşsizliğin Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine ulaştığını, gençlerin ülkelerinin geleceğine inancının kalmadığını, 17 milyon vatandaşın yoksulluk içerisinde yaşam sürdürdüğünü" savunan Şahin, AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana vatandaşların hastaneye başvuru oranının yüzde 376, kişi başı hekime başvuru oranının yüzde 306, kullanılan antidepresan ilaç sayısının yüzde 393, kanserden ölüm oranının ise yüzde 75 arttığını iddia etti.

Şahin, Sağlık Bakanlığının kaç şehir hastanesi yapılacağına yönelik açıklamalarının çelişkili olduğunu, bu konudaki soru önergesine 2 aydır yanıt alamadığını belirtti.

Hizmet veren 10 şehir hastanesinin toplam kira ve hizmet bedeli 10 milyar 425 milyon lirayken, 10 şehir hastanesinin genel bütçeden ayrılacak 10 milyar 95 milyon TL ile yapılabileceğini belirten Şahin, "Vatandaş intihara sürüklenecek ekonomik şartlarla karşı karşıyayken Sağlık Bakanlığı vatandaşın parasını böyle har vurup harman savuruyor. Bir şehir hastanesi için bir yılda ödenecek kira ve hizmet bedeliyle o hastane yapılabiliyor. Gelin şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli ödemekten vazgeçin." dedi.

Şehir hastaneleri konusu meclis gündeminde!


Geri Dön