19 / 04 / 2024

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden tramvay açıklaması!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden tramvay açıklaması!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi bir açıklama yaparak, daha önce Mithatpaşa Caddesi'ne aldığı Konak Tramvay geçiş hattı güzergahını yeniden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na almaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'ne sert tepki gösterdi...




Yeni Asır'ın  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sık sık değişiklik yaptığı Konak Tramvayı projesinde yine güzergah değişikliğine gittiğini duyuran haberi, büyük ses getirdi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi bir açıklama yaparak, daha önce Mithatpaşa Caddesi'ne aldığı Konak Tramvay geçiş hattı güzergahını yeniden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na almaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'ne sert tepki gösterdi. Milyonlarca liraya mal olan ve kentin büyük bir bölümünü etkileyecek bir ulaşım kararının "oldu bittiye" getirildiğini dile getiren Oda yetkilileri, projenin ne kadar yetersiz bir etüt çalışması ile yapıldığını ve bilimsellikten uzak olduğunun görüldüğünü vurguladı. 


Belirsizliklere dikkat çekildi 

Yasa ve yönetmeliklere göre böyle önemli bir ulaşım kararı için öncelikle gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması gerektiğini belirten Oda yetkilileri, şunları söyledi: "Proje başlangıcından itibaren meslek odalarının görüş ve önerileri dikkate alınmadı. Sadece karşılaşılan sorunlar ve oluşan kamuoyu tepkileri sonrasında meslek odalarının görüşlerine başvurulması, kent yönetiminin tramvay konusunda başarısızlığa uğradığını gösteriyor. Tüm bu yaşananlar sonucunda plansız ve programsız bir tramvay projesi ile karşı karşıya olduğumuzu ve bu belirsizliklerin sonrasında yapılacak uygulamanın nasıl sonuçlar doğuracağı konusunda ciddi endişelerimizin olduğunu kamuoyuna duyuruyoruz." Oda yetkilileri, hazırlayıp Ağustos 2014'te ilgili birimlere gönderdikleri tramvay raporunu da yeniden açıkladı. Raporda Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerinin birçok sorunu da beraberinde getireceği belirtiliyor.



Yeni Asır


Geri Dön