26 / 04 / 2024

Şehircilik günü Beylikdüzü'nde kutlandı!

Şehircilik günü Beylikdüzü'nde kutlandı!

Beylikdüzü Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle, bünyesinde çalışan şehir plancılarının gününü kutladı. Bu mesleki günde plancılara, "Merkezi Bir Kent Parçası Kentsel Tasarım Projesi" adlı bir kitap hediye edildi.



Şehir planlamasına dikkat çekilen bu mesleki günde plancılara, "Merkezi Bir Kent ParçasıKentsel Tasarım Projesi" adlı bir kitap hediye edildi. 

Bu yıl 38. si düzenlenen ve "Kentlerin Geleceği" temasıyla organize edilen Dünya Şehircilik Günü, Beylikdiizü Belediyesi'nde kutlandı. Meslek günlerinin ilk defa kutlanmaya başlandığı Beylikdiizii Belediyesi'nde, mesleki anlamda farkındalık yaratmanın önemine dikkat çekildi. 

Şehir planlamasının gelecek açısından önemine ve doğada oluşan tahribatın da önlenmesine vurgu yapıldı. 

Beylikdüzü Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu ve Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Çalık, birlikte çalıştıkları şehir plancılarına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hediyesi olan "Merkezi Bir Kent Parçası-Kentsel Tasarım Projesi" adlı kitabı hediye etti. Günün anlamına ve önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu, "Şehir planlama, şehrin geleceği açısından çok önemli. Maalesef ki bu meslek pek bilinmiyor. 

Üniversitelerden her yıl ortalama 1000 şehir plancısı mezun oluyor ve iş bulmakta zorlanıyorlar. Bu meslek en çok belediyelerle bağlantılı ve önemine dikkat çekmek için farkındalık yaratmalıyız" diyerek çalışanlarının gününü kutladı. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön