16 / 04 / 2024

Şehit Yakup Sürücü'nün Ankara'daki çiftliğinin inşaatı tamamlanacak!

Şehit Yakup Sürücü'nün Ankara'daki çiftliğinin inşaatı tamamlanacak!

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Yakup Sürücü'nün babası İbrahim Sürücü, oğlunun hayalindeki çiftliği tamamlamak istediğini belirtti. Sürücü, çiftliğin inşaatına oğluyla birlikte başladıklarını daha sonra da olaylardan sonra yarım kaldığını söyledi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında F-16'lar tarafından bombalanan  Ankara  Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen polis memuru Yakup Sürücü'nün babası İbrahim Sürücü, oğlunun hayalindeki çiftliği tamamlamak istiyor.


İbrahim Sürücü, oğlu Yakup Sürücü'nün (29) yıllık izinde olduğunu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini öğrenir öğrenmez görev yeri Özel Harekat Daire Başkanlığına gittiğini ve şehit olduğunu hatırlattı. Sürücü, oğlunun çocukluğundan beri Erzurum'da hayvan çiftliği kurmayı hayal ettiğini belirterek, iki yıl önce bu hayalini gerçekleştirmek amacıyla hazırladığı projeyi Kuzey Doğu Anadolu Ajansına (KUDAKA) sunduklarını söyledi.


Bu çerçevede ilçenin Yiğitpınar Mahallesi'nde 25 dönümlük arazi satın aldıklarını belirten Sürücü, ardından projeyi onaylayan KUDAKA'dan sağladıkları destekle burada çiftlik yapmaya başladıklarını anlattı.

İbrahim Sürücü, çiftliğin projesinden inşaatın başlama aşamasına kadar şehit oğlu Yakup Sürücü'nün büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, "Benim bir çocuğum vatana kurban olsun. Şehit olan oğlumun hayalini gerçekleştirmek istiyorum. Çünkü bu çiftlik onun eseri. Buraya oğlumun isminin ve fotoğrafının olduğu bayraklı bir tabela asacağız." dedi. İbrahim Sürücü, oğlunun hayalinin burada hayvan çiftliği kurarak süt üretimi ve besicilik yapmak olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Eğer oğlum yaşasaydı çiftliğin ahır bölümü tamamlandığında Ankara'daki mesai arkadaşları biriktirdikleri paraları büyükbaş ve küçükbaş hayvan alması için oğluma verecekti. Şehit oğlum da yaşasaydı buradan elde ettiği gelirle arkadaşlarının borcunu ödeyecekti. Arkadaşlarıyla birbirlerine bu şekilde katkı sağlayacaklardı. Çiftlik bizim elimizle yapılıyordu ama projesinden inşaat temeline kadar hep beraberdik bütün işleri oğlum Yakup Sürücü yürütüyordu. Ama Allah nasip etmedi."

Şehit Yakup Sürücü'nün görevdeyken zaman zaman kendisini arayarak çiftliğin yapımı konusunda bilgi aldığını da aktaran İbrahim Sürücü, "Oğlumun aklı fikri buradaydı. Onun iki işi vardı nöbetini tutar onun dışında da burası hakkında sürekli telefonla görüşme yapardık. İnşaat başladığında izinli gününde çiftliğe gelir inşaatında çalışırdı." diye konuştu.


Maddi gücü yettiği kadar çiftliğin yapımını sürdüreceklerini anımsatan baba Sürücü, "Fazla gelirli aile değiliz. Yavaş yavaş gücümüzün yettiği kadar Yakup Sürücü'nün kardeşleriyle çiftliğin yapımına devam ediyoruz. Biraz maddi destek lazımdı o yönlendirecekti şu anda yavaş yavaş da olsa bir şeyler yapacağız. Babası olarak sonuna kadar onun hatırasını yerde koymak istemiyorum. Çiftliğin bitimi sonrası oğlum burada kendin pişir kendin ye tarzında bir tesis de yapacaktı." ifadesini kullandı.


-"Gülen ve darbecilere idam gelsin"


Şehit polis memuru Yakup Sürücü'nün annesi Çiğdem Sürücü de oğlunu şehit edenlerin cezasız kalmamasını isteyerek, "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve bu darbecilere idam gelsin. Yüreğimi ancak evlat acısını bilen bilir. Allah'a çok şükür ki şehit annesiyim, ondan da çok şeref duyuyorum." dedi.

Çiğdem Sürücü, oğlu ile şehit olmadan bir gün önce telefonla görüştüğünü dile getirerek, "Perşembe günü İstanbul'a gittim bir akrabamızın sünnet düğünü ve nişanı vardı. Oğlum Yakup Sürücü, eşi Ümmügülsüm Sürücü ile tatile çıkmıştı. Pazar günü İstanbul'a gelip beni alacaktı. Pazara kalmadı cuma günü şehit düştü. Erzurum'da kendilerine çiftlik yapıyorlardı ama Allah fırsat vermedi, yavrumun şehadeti ile karşılaştım. O gelemedi ben gittim Ankara'ya." sözlerine yer verdi. 



Vahdet


Geri Dön