28 / 03 / 2024

Şehitkamil Karacaoğlan Sosyal Tesisi açıldı!

Şehitkamil Karacaoğlan Sosyal Tesisi açıldı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından Karacaoğlan Mahallesi’nde inşaatı kısa süre önce başlatılan sosyal tesisin inşaatı tamamlandı.



Şehitkamil Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanılan Karacaoğlan Sosyal Tesisi'nin inşaatı tamamlandı. Şehitkamil Belediyesi'nde yer alan habere göre, mahalle nüfusunun yoğun olması sebebiyle yapımına başlanan ve mahalledeki ikinci sosyal tesis olma özelliğini taşıyan nitelikli sosyal tesis hizmete açıldı. Mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde 770 metrekare alan üzerine 580 metrekare büyüklüğünde hayata geçirilen Karacaoğlan Sosyal Tesisi bay ve bayan taziye evinden oluşuyor. Taziye evi içerisinde; mescit, mutfak ve yemek yeme bölümü, abdest alma yeri, WC yer alıyor. 

 

ÖRNEK BİR SOSYAL TESİS YAPILDI

Karacaoğlan Mahalle Muhtarı Sadin Dilsiz, yapılan nitelikli sosyal tesisin mahallelerindeki önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi. Geniş sınırları ve yoğun bir nüfusa sahip olan mahallelerine ikinci bir sosyal tesisin yapılmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten mahalle muhtarı Karacaoğlan Mahalle Muhtarı Sadin Dilsiz, şöyle konuştu:

“Mahallemize gerçekten çok güzel bir tesis yapıldı. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ederiz. Biz talepte bulunduk, Başkanımız da talebimizi karşıladı. Örnek bir sosyal tesis yapıldı. Mahallemizde 1 sosyal tesis vardı. Ancak mahallemiz büyük olduğu için tek sosyal tesis yetmiyordu, yetersiz kalıyordu. Daha önceden mahallenin büyüklüğünden dolayı birden fazla taziye olduğunda çadır istiyorduk. Yaz aylarında aşırı sıcaklardan, kış aylarında da aşırı soğuklardan olumsuz etkileniyorduk. Yakın mahallelerin taziye evlerini kullanıyorduk. Ama şimdi artık rahatladık. Taziye evimiz çok görkemli ve nitelikli yapıldı. Taziye evimiz 2 kattan oluşuyor. İçerisinde; bay ve bayan bölümü, mescit, mutfak ve yemek yeme bölümü, abdest alma yeri, WC bulunuyor. Taziye evinin yapılması bizlere çok güzel bir duygu yaşattı.  Vatandaşımız da yapılan sosyal tesise çok sevindi.”


Geri Dön