19 / 04 / 2024

Şehitler Abidesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şehitler Abidesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şehitler Abidesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı' nda Çanakkale şehitleri anısına yaptırılan Şehitler Abidesi' nin, restorasyon ve de iyileştirme çalışmaları kapsamında ışıklandırma sistemi de yenilendi...



Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı hazırlık programı kapsamında, Şehitler Abidesi'nin bulunduğu tören alanı ile bağlı yollar yaklaşık 4 bin metrekare granit taşla kaplandı, tüm bordürler granit yapıldı, peyzaj alanlarında otomatik sulama sistemi oluşturuldu.


İbadet ihtiyacının karşılanması amacıyla mescit sayısı ikiye çıkarıldı. 96 erkek, kadın ve engelli tuvaleti yapıldı. 41 aydınlatma direği, 128 projektörle gezi alanları ve yollar aydınlatıldı. 


Alandaki 2 heykel, "Türk bahçesi", 45 metre uzunluğundaki rölyef ve Atatürk heykelinin ışıklandırılması sağlandı. Tören alanında bulunan 75 metre uzunluğundaki bayrak direği 3 projektörle ışıklandırıldı. Abide, son teknoloji kullanılarak modern şekilde 9 yazılım programı zenginliğiyle 16 milyon renk çeşidi üretebilen lambalarla aydınlatıldı.


Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehitler Abidesi'nin, Gelibolu Yarımadası'nın en önemli simgelerinden biri olduğunu belirterek, "Her yıl en az 2 milyon ziyaretçinin geldiği bu alanda uluslararası anma törenleri düzenleniyor. Bu bağlamda Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğünün tüm idari ve teknik personeliyle, ecdadımızın eşsiz hatıratlarının yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için gece gündüz, mesai mefhumu gözetilmeksizin fedakarca çalışılmaktadır" diye konuştu.


Hacıalioğlu, yeni düzenlemelerle ziyaretçileri, gece de bölgeye beklediklerini kaydetti.


AA


Geri Dön